YÖKSİS Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.11.2024 20:58:59
Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.11.2024 05:57:57
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 19.09.2024 06:36:21
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.11.2024 21:43:08

Kişisel Bilgiler

DR. ÖĞR. ÜYESİ ASLİYE KARAASLAN




  • E-posta: asliyegumus@harran.edu.tr
  • Adres: -
  • İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 3870
  • Bağlı Birimi : Gıda Teknolojisi
  • Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/asliyegumus

Eğitim Bilgileri

Mezuniyet

Doktora

2012 - 2017

HARRAN ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/

Tez Adı: Pichia pastoris mayalarından rekombinant ekspanzin üretiminin optimizasyonu

Yüksek Lisans

2010 - 2012

HARRAN ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/

Tez Adı: Şanlıurfa piyasasında açıkta satılan Antep fıstıklarında (Pistacia vera) Salmonella tarama çalışması

Lisans

2006 - 2010

HARRAN ÜNİVERSİTESİ

ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./

Tez Adı: ---

Araştırma Alanları

Mühendislik Temel Alanı

Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Akademik Idari Deneyim

AKADEMİK ÜNVANLAR
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
2012 - 2018
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ŞANLIURFA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
2018 - 2020
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ŞANLIURFA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
2020 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ

YÖNETİMSEL GÖREVLER
Program Başkanı
2012 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Tezler

YÖNETİLEN TEZLER

Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.

Dersler

VERİLEN DERSLER

Meyve Sebze Teknolojisi-I,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

Gıda Mikrobiyolojisi,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

LABORATUAR TEKNİKLERİ-I,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

Etkili Sunum Teknikleri,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

Gıda Katkı Maddeleri,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

Mesleki Matematik - I,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

LABORATUAR TEKNİKLERİ-II,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

Meyve Sebze Teknolojisi-I,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

Gıda Katkı Maddeleri,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

LABORATUAR TEKNİKLERİ-I,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

Meyve Sebze Teknolojisi-II,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

Gıda Mikrobiyolojisi,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

Meyve Sebze Teknolojisi-II,2021-2022,Önlisans (Türkçe)

LABORATUAR TEKNİKLERİ-II,2021-2022,Önlisans (Türkçe)

Gıda Katkı Maddeleri,2021-2022,Önlisans (Türkçe)

Tahıl Teknolojisi-I,2021-2022,Önlisans (Türkçe)

Tahıl Teknolojisi-II,2021-2022,Önlisans (Türkçe)

LABORATUAR TEKNİKLERİ-II,2020-2021,Önlisans (Türkçe)

LABORATUAR TEKNİKLERİ-I,2020-2021,Önlisans (Türkçe)

Gıda Mikrobiyolojisi,2018-2019,Önlisans (Türkçe)

LABORATUAR TEKNİKLERİ-I,2018-2019,Önlisans (Türkçe)

Meyve Sebze Teknolojisi-I,2018-2019,Önlisans (Türkçe)

LABORATUAR TEKNİKLERİ-II,2017-2018,Önlisans (Türkçe)

Meyve Sebze Teknolojisi-II,2017-2018,Önlisans (Türkçe)

Meyve Sebze Teknolojisi-I,2017-2018,Önlisans (Türkçe)

Gıda Katkı Maddeleri,2017-2018,Önlisans (Türkçe)

Bilgi ve İletişim Teknolojisi,2017-2018,Önlisans (Türkçe)

LABORATUAR TEKNİKLERİ-I,2017-2018,Önlisans (Türkçe)

Gıda Mikrobiyolojisi,2017-2018,Önlisans (Türkçe)

Gıda Mikrobiyolojisi,2016-2017,Önlisans (Türkçe)

Meyve Sebze Teknolojisi-II,2016-2017,Önlisans (Türkçe)

Meyve Sebze Teknolojisi-I,2016-2017,Önlisans (Türkçe)

LABORATUAR TEKNİKLERİ-II,2016-2017,Önlisans (Türkçe)

LABORATUAR TEKNİKLERİ-I,2016-2017,Önlisans (Türkçe)

Bilgi ve İletişim Teknolojisi,2016-2017,Önlisans (Türkçe)

Gıda Katkı Maddeleri,2016-2017,Önlisans (Türkçe)

Meyve Sebze Teknolojisi-II,2015-2016,Önlisans (Türkçe)

LABORATUAR TEKNİKLERİ-I,2015-2016,Önlisans (Türkçe)

LABORATUAR TEKNİKLERİ-II,2015-2016,Önlisans (Türkçe)

Gıda Katkı Maddeleri,2015-2016,Önlisans (Türkçe)

Meyve Sebze Teknolojisi-II,2014-2015,Önlisans (Türkçe)

LABORATUAR TEKNİKLERİ-II,2014-2015,Önlisans (Türkçe)

Mesleki Matematik - I,2014-2015,Önlisans (Türkçe)

LABORATUAR TEKNİKLERİ-I,2014-2015,Önlisans (Türkçe)

Gıda Mikrobiyolojisi,2014-2015,Önlisans (Türkçe)

Gıda Mikrobiyolojisi ,2013-2014,Önlisans (Türkçe)

LABORATUAR TEKNİKLERİ-II,2013-2014,Önlisans (Türkçe)

Laboratuar Teknikleri - I,2013-2014,Önlisans (Türkçe)

Et Ürünleri Teknolojisi -I,2013-2014,Önlisans (Türkçe)

Et Ürünleri Teknolojisi- II,2013-2014,Önlisans (Türkçe)

Gıda Mikrobiyolojisi,2013-2014,Önlisans (Türkçe)

Et Ürünleri Teknolojisi- I,2013-2014,Önlisans (Türkçe)

Meyve Sebze Teknolojisi-II,2013-2014,Önlisans (Türkçe)

Laboratuar Teknikleri-I,2012-2013,Önlisans (Türkçe)

Et Ürünleri Teknolojisi -II,2012-2013,Önlisans (Türkçe)

Laboratuar Teknikleri -II,2012-2013,Önlisans (Türkçe)

Et Ürünleri Teknolojisi -I,2012-2013,Önlisans (Türkçe)

Meyve- Sebze Teknolojileri- II,2012-2013,Önlisans (Türkçe)

Gıda Mikrobiyolojisi,2012-2013,Önlisans (Türkçe)

Yayınlar&Eserler

İndeks Türü - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (YOKSIS) : 24

Makale Adı : Brown rice protein–dietary fibre conjugate improves bioaccessibility of minerals via modifying gelling structure of yoghurt

Yazar Bilgisi : AKALAN MERVE,KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ,ÖZASLAN ZEYNEP TUĞBA,BAŞYİĞİT BÜLENT,KARAASLAN ASLİYE,KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : International Journal of Food Science & Technology
Cilt :
ISSN : 0950-5423
Yayın Tarihi : 2024

Makale Adı : Unveiling the multifaceted world of anthocyanins: Biosynthesis pathway, natural sources, extraction methods, copigmentation, encapsulation techniques, and future food applications

Yazar Bilgisi : YÜCETEPE Melike,ÖZASLAN ZEYNEP TUĞBA,KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ,Akalan Merve,KARAASLAN ASLİYE,KARAASLAN MEHMET,BAŞYİĞİT BÜLENT
Dergi Adı : Food Research International
Cilt : 187
ISSN : 0963-9969
Yayın Tarihi : 2024

Makale Adı : Sour cherry seed proteins devoted to covalently bonded carbohydrate moieties: efficacy of transaction and carbohydrate type on amino acid distribution and emulsifier behavior

Yazar Bilgisi : AKALAN MERVE, BAŞYİĞİT BÜLENT, YÜCETEPE MELİKE, KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ, BAYRAK AKAY KAMİLE, KARAASLAN ASLİYE, KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization
Cilt :
ISSN : 2193-4126
Yayın Tarihi : 2024

Makale Adı : Locust bean gum provides excellent mechanical and release attributes to soy protein-based natural hydrogels

Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT, ALTUN Gülbahar, YÜCETEPE Melike, KARAASLAN ASLİYE, KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : International Journal of Biological Macromolecules
Cilt : 231
ISSN : 0141-8130
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Kullanıma hazır suda çözünebilir keçiboynuzu kabuğu tozu üretiminin yanıt yüzey yöntemi ile çift aşamalı optimizasyonu

Yazar Bilgisi : KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ, Akalan Merve, Yücetepe Melike, Bayrak Akay Kamile, KARAASLAN ASLİYE, BAŞYİĞİT BÜLENT, KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Cilt : 12
ISSN : 2564-6605
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Nohut proteininin ultrases destekli özütlenmesinin optimizasyonu ve tekno-fonksiyonel özellikleri

Yazar Bilgisi : Akalan Merve, KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ, BAŞYİĞİT BÜLENT, KARAASLAN ASLİYE, KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Cilt : 12
ISSN : 2564-6605
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Instant stevia powder as a novel potential additive for enhancing nutritional value and quality characteristics of yogurt

Yazar Bilgisi : AKALAN MERVE, BAYRAK AKAY KAMİLE, BAŞYİĞİT BÜLENT, KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ, YÜCETEPE MELİKE, KARAASLAN ASLİYE, KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Journal of Food Science and Technology
Cilt :
ISSN : 0022-1155
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Determination of the characteristic attributes of cottonseed protein concentrate

Yazar Bilgisi : YÜCETEPE MELİKE, AKALAN MERVE, BAYRAK AKAY KAMİLE, KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ, KARAASLAN ASLİYE, BAŞYİĞİT BÜLENT, KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Gıda / The Journal of Food
Cilt : 48
ISSN : 1300-3070
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Determination of free, esterified, bound bioactive compound contents of Euphorbia cyparissias organs and their biological activities

Yazar Bilgisi : KARAASLAN ASLİYE
Dergi Adı : International Journal of Agriculture Environment and Food Sciences
Cilt : 7
ISSN : 2618-5946
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Domates kabuğu fenolikleri: Mikrodalga destekli ekstraksiyon koşullarının optimizasyonu ve mikroenkapsülasyonu

Yazar Bilgisi : KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ, AKALAN MERVE, BAŞYİĞİT BÜLENT, KARAASLAN ASLİYE, KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Cilt : 13
ISSN : 2536-4618
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Siirt-Pervari yöresinden toplanan balların fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi

Yazar Bilgisi : GÜNDÜZ BAHAR, BAYRAK AKAY KAMİLE, KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ, AKALAN MERVE, YÜCETEPE MELİKE, BAŞYİĞİT BÜLENT, YILMAZ FATİH MEHMET, KARAASLAN ASLİYE, KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 27
ISSN : 2587-1358
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Nano- and Micro-Encapsulation of Long-Chain-Fatty-Acid-Rich Melon Seed Oil and Its Release Attributes under In Vitro Digestion Model

Yazar Bilgisi : KARAASLAN ASLİYE
Dergi Adı : Foods
Cilt : 12
ISSN : 2304-8158
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Enhancing thermal and emulsifying resilience of pomegranate fruit protein with gum Arabic conjugation

Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT, YÜCETEPE Melike, Akyar Gülbahar, KARAASLAN ASLİYE, KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Colloids and Surfaces B: Biointerfaces
Cilt : 215
ISSN : 0927-7765
Yayın Tarihi : 2022

Makale Adı : Kombu çayı üretiminde inkübasyon sıcaklığının etkisi

Yazar Bilgisi : SAĞLAM HİDAYET, KARAASLAN ASLİYE, Malkaç Kübra, Türbeci Uğur, Demir Mehmet, Yıldız Mert Can
Dergi Adı : Mustafa Kemal Üniversitesi tarım bilimleri dergisi (online)
Cilt : 26
ISSN : 2667-7733
Yayın Tarihi : 2021

Makale Adı : Valorization of fruit processing by-products: free, esterified, and insoluble bound phytochemical extraction from cherry (Prunus avium) tissues and their biological activities

Yazar Bilgisi : YÜKSEKKAYA Şehriban,BAŞYİĞİT BÜLENT,SAĞLAM HİDAYET,PEKMEZ HATİCE,CANSU ÜMRAN,KARAASLAN ASLİYE,KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization
Cilt : 15
ISSN : 2193-4126
Yayın Tarihi : 2021

Makale Adı : High efficiency microencapsulation of extra virgin olive oil (EVOO) with novel carrier agents: Fruit proteins

Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT, YÜCETEPE Melike, KARAASLAN ASLİYE, KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Materials Today Communications
Cilt : 28
ISSN : 2352-4928
Yayın Tarihi : 2021

Makale Adı : Gum arabic/maltodextrin microencapsulation confers peroxidation stability and antimicrobial ability to pepper seed oil

Yazar Bilgisi : KARAASLAN MEHMET,ŞENGÜN FATİH,CANSU ÜMRAN,BAŞYİĞİT BÜLENT,SAĞLAM HİDAYET,KARAASLAN ASLİYE
Dergi Adı : Food Chemistry
Cilt : 337
ISSN : 0308-8146
Yayın Tarihi : 2021

Makale Adı : Microencapsulation of sour cherry oil by spray drying: Evaluation of physical morphology, thermal properties, storage stability, and antimicrobial activity

Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT,SAĞLAM HİDAYET,KANDEMİR ŞİFA,KARAASLAN ASLİYE,KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Powder Technology
Cilt : 364
ISSN : 0032-5910
Yayın Tarihi : 2020

Makale Adı : Pichia pastoris SMD1168 Suşu Kullanılarak Rekombinant Ekspanzin Üretimi

Yazar Bilgisi : KARAASLAN ASLİYE, VARDİN HASAN, KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK DERGİSİ
Cilt : 4
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2019

Makale Adı : Effect of Oryctolagus cuniculus (rabbit) rennet on the texture, rheology, and sensory properties of white cheese

Yazar Bilgisi : ALİHANOĞLU SELİN, EKTİREN DEMET, AKBULUT ÇAKIR ÇAĞIM, VARDİN HASAN, KARAASLAN ASLİYE, KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Food Science & Nutrition
Cilt : 6
ISSN : 2048-7177
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : Farklı pH ve Sıcaklık Değerlerinin Pichia Pastoris’de Rekombinant Ekspanzin Üretimi Üzerine Etkisi

Yazar Bilgisi : Aytekin Akbaba Merve,KARAASLAN ASLİYE,ALİHANOĞLU SELİN,VARDİN HASAN,KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 22
ISSN : 2587-1358
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : Solanum lycopersicum Ekspanzin (LeExp1) Geni İçeren Rekombinant Pichia pastoris Protein Ekspresyon Vektörünün Dizaynı ve Oluşturulması

Yazar Bilgisi : GÜMÜŞ ASLİYE,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Cilt : 2
ISSN : e-ISSN: 2528-8733
Yayın Tarihi : 2017

Makale Adı : Synthesis and accumulation of anthocyanins in sour cherries during ripening in accordance with antioxidant capacity development and chalcone synthase expression

Yazar Bilgisi : KARAASLAN MEHMET, YILMAZ FATİH MEHMET, KARAASLAN ASLİYE, VARDİN HASAN
Dergi Adı : EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
Cilt : 242
ISSN : 1438-2377
Yayın Tarihi : 2015

Makale Adı : Menengicin Şekerleme Üretiminde Kullanım Olanakları

Yazar Bilgisi : HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY, İzol Gülşah, KARAASLAN ASLİYE, PALABIÇAK BÜŞRA, Çevik Gülçin Başak
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Cilt : 14
ISSN : 1300-6819
Yayın Tarihi : 2010

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Atıf Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 36

Makale Adı : Fabricating Antibacterial Powders from Olive Oil-In Water Emulsions Stabilized by Sour Cherry-Derived Hemicellulose and Pectin Crystalline Structures

Yazar Bilgisi : Ş Kandemir, B Başyiğit, A Karaaslan, Ü Cansu, H Sağlam, M Karaaslan
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Unveiling the multifaceted world of anthocyanins: Biosynthesis pathway, natural sources, extraction methods, copigmentation, encapsulation techniques, and future food applications

Yazar Bilgisi : M Yücetepe, ZT Özaslan, MŞ Karakuş, M Akalan, A Karaaslan, ...
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Brown rice protein–dietary fibre conjugate improves bioaccessibility of minerals via modifying gelling structure of yoghurt

Yazar Bilgisi : M Akalan, MŞ Karakuş, ZT Özaslan, B Başyiğit, A Karaaslan, M Karaaslan
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Sour cherry seed proteins devoted to covalently bonded carbohydrate moieties: efficacy of transaction and carbohydrate type on amino acid distribution and emulsifier behavior

Yazar Bilgisi : M Akalan, B Başyiğit, M Yücetepe, MŞ Karakuş, K Bayrak Akay, ...
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :

Makale Adı : DETERMINATION OF THE CHARACTERISTIC ATTRIBUTES OF COTTONSEED PROTEIN CONCENTRATE

Yazar Bilgisi : M YÜCETEPE, M AKALAN, KB AKAY, MŞ KARAKUŞ, A KARAASLAN, ...
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Kullanıma hazır suda çözünebilir keçiboynuzu kabuğu tozu üretiminin yanıt yüzey yöntemi ile çift aşamalı optimizasyonu

Yazar Bilgisi : MŞ Karakuş, M Akalan, M Yücetepe, KB Akay, A Karaaslan, B Başyiğit, ...
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Instant stevia powder as a novel potential additive for enhancing nutritional value and quality characteristics of yogurt

Yazar Bilgisi : M Akalan, K Bayrak Akay, B Başyiğit, MŞ Karakuş, M Yücetepe, ...
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Locust bean gum provides excellent mechanical and release attributes to soy protein-based natural hydrogels

Yazar Bilgisi : B Başyiğit, G Altun, M Yücetepe, A Karaaslan, M Karaaslan
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 6

Makale Adı : Nohut proteininin ultrases destekli özütlenmesinin optimizasyonu ve tekno-fonksiyonel özellikleri

Yazar Bilgisi : M Akalan, MŞ Karakuş, B Başyiğit, A Karaaslan, M Karaaslan
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Domates Kabuğu Fenolikleri: Mikrodalga Destekli Ekstraksiyon Koşullarının Optimizasyonu ve Mikroenkapsülasyonu

Yazar Bilgisi : MŞ KARAKUŞ, M AKALAN, B BAŞYİĞİT, A KARAASLAN, M KARAASLAN
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Determination of free, esterified, bound bioactive compound contents of Euphorbia cyparissias organs and their biological activities

Yazar Bilgisi : A Karaaslan
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Nano-and Micro-Encapsulation of Long-Chain-Fatty-Acid-Rich Melon Seed Oil and Its Release Attributes under In Vitro Digestion Model

Yazar Bilgisi : A Karaaslan
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Nano-and micro-encapsulation of long-chain-fatty-acid-rich melon seed oil and its release attributes under in vitro digestion model

Yazar Bilgisi : A Karaaslan
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 1

Makale Adı : Yaş Granülasyon İşleminin Toz Reometrisiyle Optimizasyonu

Yazar Bilgisi : AK Karaaslan, B Sert
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 1

Makale Adı : Enhancing thermal and emulsifying resilience of pomegranate fruit protein with gum Arabic conjugation

Yazar Bilgisi : B Başyiğit, M Yücetepe, G Akyar, A Karaaslan, M Karaaslan
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 2

Makale Adı : Valorization of fruit processing by-products: free, esterified, and insoluble bound phytochemical extraction from cherry (Prunus avium) tissues and their biological …

Yazar Bilgisi : Y Şehriban, B Bülent, S Hidayet, P Hatice, C Ümran, K Asliye, K Mehmet
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı :

Makale Adı : High efficiency microencapsulation of extra virgin olive oil (EVOO) with novel carrier agents: Fruit proteins

Yazar Bilgisi : B Başyiğit, M Yücetepe, A Karaaslan, M Karaaslan
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 15

Makale Adı : Kombu çayı üretiminde inkübasyon sıcaklığının etkisi

Yazar Bilgisi : H SAĞLAM, A KARAASLAN, K MALKAÇ, U TÜRBECİ, M DEMİR, ...
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Gum arabic/maltodextrin microencapsulation confers peroxidation stability and antimicrobial ability to pepper seed oil

Yazar Bilgisi : M Karaaslan, F Şengün, Ü Cansu, B Başyiğit, H Sağlam, A Karaaslan
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 57

Makale Adı : Microencapsulation of sour cherry oil by spray drying: Evaluation of physical morphology, thermal properties, storage stability, and antimicrobial activity

Yazar Bilgisi : B Başyiğit, H Sağlam, Ş Kandemir, A Karaaslan, M Karaaslan
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 54

Makale Adı : Valorization of fruit processing by-products: free, esterified, and insoluble bound phytochemical extraction from cherry (Prunus avium) tissues and their biological activities

Yazar Bilgisi : S Yuksekkaya, B Basyigit, H Saglam, H Pekmez, U Cansu, A Karaaslan, ...
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Pichia pastoris SMD1168 Suşu Kullanılarak Rekombinant Ekspanzin Üretimi

Yazar Bilgisi : A KARAASLAN, H VARDİN, M KARAASLAN
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Effect of Oryctolagus cuniculus (rabbit) rennet on the texture, rheology, and sensory properties of white cheese

Yazar Bilgisi : S Alihanoğlu, D Ektiren, Ç Akbulut Çakır, H Vardin, A Karaaslan, ...
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 20

Makale Adı : Solanum lycopersicum Ekspanzin (LeExp1) Geni İçeren Rekombinant Pichia pastoris Protein Ekspresyon Vektörünün Dizaynı ve Oluşturulması

Yazar Bilgisi : A Karaaslan, M Karaaslan, H Vardin
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Pichia pastoris mayalarından rekombinant ekspanzin üretiminin optimizasyonu/Optimization of recombinant expansin production from Pichia pastoris yeast

Yazar Bilgisi : A KARAASLAN
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Synthesis and accumulation of anthocyanins in sour cherries during ripening in accordance with antioxidant capacity development and chalcone synthase expression

Yazar Bilgisi : M Karaaslan, FM Yılmaz, A Karaaslan, H Vardin
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 24

Makale Adı : S-DALGA HIZININ MÜHENDİSLİK SİSMOLOJİSİ ÖLÇEĞİNDE ELDE EDİLMESİ İÇİN AKTİF VE PASİF KAYNAKLI YÜZEY DALGASI ANALİZLERİ

Yazar Bilgisi : A Karaaslan, S Özalaybey, E Zor
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı : 2

Makale Adı : Possible use of terebinth for confectionery production

Yazar Bilgisi : İ Hayoğlu, G İzol, A Gümüş, B Göncü, GB Çevik
Yayın Tarihi : 2010
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Kocaeli İli için Zemin Sınıflaması ve Sismik Tehlike Değerlendirme Projesi

Yazar Bilgisi : S Özalaybey, E Zor, MC Tapırdamaz, A Tarancıoğlu, SÇ Özalaybey, ...
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 6

Makale Adı : Pichia pastoris mayalarından rekombinant ekspanzin üretiminin optimizasyonu

Yazar Bilgisi : A Karaaslan
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : AKTiF ve PASİF KAYNAKLI DİZİN YÖNTEMLERİ İLE S-DALGA HIZ YAPISI ELDESİ VE ZEMİN SINIFLAMASI

Yazar Bilgisi : E Zor, S Özalaybey, A Karaaslan, MC Tapırdamaz, SÇ Özalaybey, ...
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Siirt-Pervari yöresinden toplanan balların fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi

Yazar Bilgisi : B GÜNDÜZ, KB AKAY, MŞ KARAKUŞ, M AKALAN, M YÜCETEPE, ...
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Bioengineering Plant DNA Based Novel Hydrogel Systems for Sustained Bioactive Compound Delivery

Yazar Bilgisi : K Bayrak Akay, M Akalan, MŞ Karakuş, M Yücetepe, E Şimşek, B Başyiğit, ...
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : SİSMİK DALGA GRADYOMETRİ YÖNTEMİ İLE YÜZEY DALGALARININ DİSPERSİYON ANALİZİ

Yazar Bilgisi : A Karaaslan, A Kocaoğlu, S Özalaybey
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : MENENGİCİN ŞEKERLEME ÜRETİMİNDE KULLANIM OLANAKLARI

Yazar Bilgisi : İ HAYOĞLU, G İZOL, A GÜMÜŞ, B GÖNCÜ, GB ÇEVİK
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Farklı pH ve sıcaklık değerlerinin Pichia pastoris' de rekombinant ekspanzin üretimi üzerine etkisi

Yazar Bilgisi : MA AKBABA, A KARAASLAN, S ALİHANOĞLU, H VARDİN, ...
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Sistemde kayıtlı makale kaydı bulunamadı!

Ulusal - Uluslararası Grafiği

Yıl - Bildiri Sayısı Grafiği

Toplam Bildiri Sayısı : 9

Bildiri Adı : ALTERNATİF PROTEİN KAYNAKLARI VE İNSAN BESLENMESİNDE KULLANIMI

Etkinlik Adı : 6. ULUSLARARASI TARIM ÇEVRE VE SAĞLIK KONGRESİ (ICAEH)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARAASLAN ASLİYE
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Gıda Kimyası>Fonksiyonel Gıdalar
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.10.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.10.2023
Basım Tarihi :28.10.2023

Bildiri Adı : YENİLEBİLİR FİLM VE KAPLAMALARIN GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANIMI

Etkinlik Adı : EGE 9. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARAASLAN ASLİYE
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Mikrobiyolojisi>Gıda Biyoteknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 22.09.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :24.09.2023
Basım Tarihi :15.10.2023

Bildiri Adı : Mikrodalga Uygulamasının Bezelye Protein İ̇zolatının Teknofonksiyonel Özelliklerine Etkisi

Etkinlik Adı : 12. Uluslararası Bilimsel Çalışmalar Kongresi (UBCAK)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARAASLAN ASLİYE
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Mikrobiyolojisi>Gıda Biyoteknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.09.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :20.09.2023
Basım Tarihi :25.09.2023

Bildiri Adı : Determination of hydrolyzation degree and antioxidant activity of fruit-based bioactive peptides

Etkinlik Adı : 7th International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2022)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YÜCETEPE MELİKE, AKALAN MERVE, BAYRAK AKAY KAMİLE, KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ, KARAASLAN ASLİYE, BAŞYİĞİT BÜLENT, KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Bilim Alanı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.10.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :26.10.2022
Basım Tarihi :15.12.2022

Bildiri Adı : Assessment of antimicrobial activity of pomegranate peel and determination of its individual phenolic compounds by using LC-ESI-MS/MS

Etkinlik Adı : 1st International Conference on Advanced Production and Processing
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ALSATAF SEBA,BAŞYİĞİT BÜLENT,CANSU ÜMRAN,SAĞLAM HİDAYET,KARAASLAN ASLİYE,KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.10.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :11.10.2019
Basım Tarihi :12.10.2019

Bildiri Adı : Biochemical Characterization of cellulase Enzyme Obtained from TricodermaStrains Isolated from Harran Plane

Etkinlik Adı : 1. Internatıonal Gap Agrıculture&Lıvestock Congres
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : GURUK MÜMİNE, KARAASLAN ASLİYE, EKTİREN DEMET, KARAASLAN MEHMET, VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :27.04.2018

Bildiri Adı : Recombinant expression of tomato expansin gene in Pichia pastoris

Etkinlik Adı : International Advanced Researches and Engineering Congress - 2017
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : GÜMÜŞ ASLİYE,KARAASLAN MEHMET,SAĞLAM HİDAYET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 16.11.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.11.2017
Basım Tarihi :12.12.2017

Bildiri Adı : Quality Characteristics of Dried Mushroom (Terfezia boudieri chatin)

Etkinlik Adı : International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARAASLAN ASLİYE,YILMAZ FATİH MEHMET,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :21.05.2017

Bildiri Adı : Pichia Pastoris Maya suşları Kullanılarak Rekombinant Protein Üretimi

Etkinlik Adı : Türkiye 12. gıda kongresi
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ENGİN SELİN,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN,GÜMÜŞ ASLİYE,Aytekin Merve Gülten,Güneş Serap
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.10.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.10.2016
Basım Tarihi :
Sistemde kayıtlı kitap kaydı bulunamadı!

Proje&Patent&Tasarım

Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği

Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği

Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği

Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği

Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 4

Proje Adı: Uçucu Yağ İhtiva Eden Polimerzomlar ile Fonksiyonelleştirilmiş Modifiye Buğday Kepeği Proteini Bazlı Yenilikçi Hidrojel Filmlerin Üretilmesi ve Gıdaların Muhafazasında Kullanımı

Başlama Tarihi : 20.03.2024
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : -Tübitak 1001
Güncelleme Tarihi : 2024-04-01 11:23:24

Proje Adı: Antioksidan ve antimikrobial yüklenmiş nanolipozom taşıyıcılar kullanılarak bifonksiyonel yenilebilir vişne proteini filmlerinin geliştirilmesi

Başlama Tarihi : 15.03.2022
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : -Tübitak 1001
Güncelleme Tarihi : 2023-10-11 16:14:37

Proje Adı: Antioksidan ve Antimikrobiyal Yüklenmis Nanolipozom Tasıyıcılar Kullanılarak Bifonksiyonel Yenilebilir Visne Proteini Filmlerin Gelistirilmesi

Başlama Tarihi : 15.03.2022
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : -Tübitak 1001
Güncelleme Tarihi : 2023-12-29 19:56:58

Proje Adı: Pichia pastoris Mayalarından Rekombinant Ekspanzin Üretiminin Optimizasyonu

Başlama Tarihi : 19.08.2014
Bitiş Tarihi : 06.10.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-09 16:20:46

Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği

Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği

Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği

Toplam Proje Sayısı (HÜBAP) : 10

Proje Adı: Nar Proteini Biyoaktif Peptitleri ile Zenginleştirilmiş Hidrojel Üretimi

Başlama Tarihi : 2024-01-24
Bitiş Tarihi : 2024-10-23
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Beril YILDIRIM, Asliye KARAASLAN
Anahtar Kelimeler : Nar çekirdeği, protein, biyoaktif peptid, keçiboynuzu gamı, hidrojel

Proje Adı: Vişne Çekirdeği Biyoaktif Peptiti İle Yüklemiş Nano Lipozom Taşıyıcı Sistemlerin Antioksidan ve Antimikrobiyal Etkileri

Başlama Tarihi : 2022-06-23
Bitiş Tarihi : 2023-03-22
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Hakan DERMAN, Asliye KARAASLAN
Anahtar Kelimeler : Vişne çekirdeği proteini, Biyoaktif Peptit Nano Lipozom, Antioksidan Antimikrobiyal Antidiyabetik, Sindirilebilirlik

Proje Adı: Gıda atıkları kullanılarak üretilen nanolipozomların meyve proteini temelli film üretiminde kullanımı

Başlama Tarihi : 2022-06-23
Bitiş Tarihi : 2024-06-22
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Asliye KARAASLAN, Ümran CANSU, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler : Mikrodalga, biyofilm, protein, yenilebilir kaplama, nanolipozom, antimikrobiyal

Proje Adı: Determination of Physicochemical Properties and Hidrogelling Ability of Avocado Seed Proteins Dried With Different Methods

Başlama Tarihi : 2021-12-02
Bitiş Tarihi : 2023-12-01
Tamamlandı Tarihi : 2024-10-01
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Asliye KARAASLAN, Bakhtiyar Azad ABDULLAH
Anahtar Kelimeler : Avokado çekirdeği, pH, Fizikokimyasal özellikler, Antioksidan, Antimikrobiyal

Proje Adı: Vişne Çekirdeği Proteininin Farklı Glikasyon Yöntemleri ile Teknofonksiyonel Özelliklerinin Geliştirilmesi

Başlama Tarihi : 2021-10-22
Bitiş Tarihi : 2022-10-21
Tamamlandı Tarihi : 2022-06-01
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Merve AKALAN, Asliye KARAASLAN
Anahtar Kelimeler : Bitkisel protein, vişne çekirdeği, tekno-fonksiyonel özellikler, bitkisel protein-karbonhidrat konjugasyonu, mikrodalga ısıtma

Proje Adı: Vişne Çekirdeği Proteininin Mikrobiyal Transglutaminaz Enzimi ile Modifikasyonunun Fonksiyonel Özelliklerine Etkisi

Başlama Tarihi : 2021-08-18
Bitiş Tarihi : 2022-02-17
Tamamlandı Tarihi : 2022-04-06
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Asliye KARAASLAN, Esra DEMİRDELEN
Anahtar Kelimeler : Mikrobiyal transglutaminaz enzimi, Vişne çekirdeği proteini, Fonksiyonel özellikler, Çapraz bağlanma, Enzimatik modifikasyon

Proje Adı: Adıyaman-Tut İlçesi Kara Narlarının Fizikokimyasal ve biyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

Başlama Tarihi : 2021-03-15
Bitiş Tarihi : 2021-09-15
Tamamlandı Tarihi : 2021-09-09
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Gökhan DEDE, Asliye KARAASLAN
Anahtar Kelimeler : Kara nar, fenolik madde, antioksidan, antosiyanin, antimikrobiyal aktivite

Proje Adı: Şanlıurfa Yöresinde Tüketilen Ciğer Kebaplarının Mikrobiyolojik ve Biyokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi

Başlama Tarihi : 2018-07-03
Bitiş Tarihi : 2019-01-03
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Asliye KARAASLAN, Ümran CANSU
Anahtar Kelimeler : Ciğer kebap, Salmonella, İleri oksidatif reaksiyonlar

Proje Adı: Harran Ovası Topraklarından İzole Edilen Trichoderma reesei Suşlarının Selülaz Üretme Yeteneklerinin Belirlenmesi ve Tanımlanması

Başlama Tarihi : 2017-03-31
Bitiş Tarihi : 2018-03-03
Tamamlandı Tarihi : 2018-05-21
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Mümine GURUK, Asliye KARAASLAN
Anahtar Kelimeler : Selülaz, Trichoderma, Tanımlama, İzolasyon

Proje Adı: Pichia pastoris Mayalarından Rekombinant Ekspanzin Üretiminin Optimizasyonu

Başlama Tarihi : 2014-08-19
Bitiş Tarihi : 2017-08-19
Tamamlandı Tarihi : 2017-10-06
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Hasan VARDİN, Asliye KARAASLAN
Anahtar Kelimeler : Rekombinant DNA, Pichia pastoris, Ekspanzin, klonlama, enzim
Sistemde kayıtlı patent kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı tasarım kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı sanat kaydı bulunamadı!

Bilimsel Faaliyetler

Sistemde kayıtlı üyelik bilgisi bulunamadı!
Sistemde kayıtlı editörlük bilgisi bulunamadı!

Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı

Bilim Alanı : Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Anahtar Kelimeler :
Gıda Teknolojileri
Fonksiyonel Gıdalar
Gıda Kimyası

Güncelleme Tarihi : 2023-10-31 05:10:28

Başarılar & Tanınırlık

Sistemde kayıtlı ödül bilgisi kaydı bulunamadı!

Duyurular & Dokümanlar

Sistemde kayıtlı duyuru kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı döküman kaydı bulunamadı!