Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.11.2024 00:58:20
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.09.2024 10:04:55
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.11.2024 21:46:55
Kişisel Bilgiler
DOÇ. ALİ YILDIRIM
- E-posta: ayildirim@harran.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 3731
- Bağlı Birimi : Gıda Teknolojisi
- Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/ayildirim
Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2004 - 2011
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: Application of thermosonication to improve soaking and cooking properties of chickpea
Yüksek Lisans
2000 - 2004
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Effect of different milling systems on selected quality parameters of bulgur
Lisans
1985 - 1991
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
GAZİANTEP MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- DOÇENT
- 2018 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
- 1998 - 2012
- GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
- NİZİP MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
- DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
- 2012 - 2016
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
- 2016 - 2018
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı
- 2000 - 2004
- GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
- Program Başkanı
- 2011 - 2012
- GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
- Zeytin yaprağı ekstraktı, gliserol ve jelatin içeren çözelti ile kaplanıp depolanan sığır etlerinde fiziksel, kimyasal, duyusal ve mikrobiyolojik değişimler
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- SIDDIK MAZLUM GÖKTAŞ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022
- The Effect of Addition of Herbs and Spices on the Glycemic Index of Rice during Cooking
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- BEGARD NAJMALDEEN SADEQ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022
- The effect of buckwheat flour on biscuit quility
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- AMANJ NASIH SMAIL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022
- Bazı buğday çeşitlerinin ve paçallarının tandır ekmeği üretimine uygunluğunun belirlenmesi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ÖNDER DEGER(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021
- Mısırın kurutulmasında ultrason ön işleminin etkisinin araştırılması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ZANA KARABOĞA(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019
- Ultrasonun börülcenin su absorbsiyonu ve pişme kalitesi üzerindeki etkileri
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- HACER ÖZTÜRK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019
- Nohudun erişte kalitesine etkisi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- AYŞEGÜL KAYA(Öğrenci),Yüksek Lisans,2018
- Nohut unu kullanımının Siverek tırnaklı ekmek kalitesine etkileri
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- NEBAHAT ÇELEBİ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2015
Dersler
VERİLEN DERSLER
Uzmanlık Alanı Dersi (III. Güz YY),2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Tahıl ve Baklagil Kal. İle Kalite Kont.,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
TERMODİNAMİK,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Mezuniyet Çalışması-II,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Fermente Tahıl Ürünleri Teknolojisi,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Uzmanlık Alanı Dersi (VII. Güz YY),2023-2024,Doktora (Türkçe)
Uzmanlık Alanı Dersi (VIII Bahar YY),2023-2024,Doktora (Türkçe)
Kütle Aktarımı (Güz YY),2023-2024,Lisans (Türkçe)
BİSKÜVİ ve KEK TEKNOLOJİSİ,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Gıdalarda Su Aktivitesi ve Soğurma (Güz YY),2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Uzmanlık Alanı Dersi (IV.Bahar YY),2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Hububat ve Yağlı Tohumların Kurutulması ve Depolanması (Güz YY),2023-2024,Doktora (Türkçe)
Özel Tahıl Ürünleri Teknolojisi,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Kütle ve Enerji Denklikleri (Güz YY),2023-2024,Lisans (Türkçe)
Yumuşak Buğday Ürünleri Teknolojisi (Güz YY),2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Kahvaltılık Tahıl Ürünleri Teknolojisi (Güz YY),2023-2024,Lisans (Türkçe)
ISI AKTARIMI,2023-2024,Lisans (Türkçe)
HUBUBAT VE YAĞLI TOHUMLARIN KURUTULMASI VE DEPOLANMASI,2022-2023,Doktora (Türkçe)
YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
KÜTLE AKTARIMI,2022-2023,Lisans (Türkçe)
UZMANLIK ALANI DERSİ (IV.Bahar YY),2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
KAHVALTILIK TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2022-2023,Lisans (Türkçe)
FERMENTE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (Bahar YY),2022-2023,Doktora (Türkçe)
UZMANLIK ALANI DERSİ (VIII. Bahar YY),2022-2023,Doktora (Türkçe)
BİSKÜVİ VE KEK TEKNOLOJİSİ (Bahar YY),2022-2023,Lisans (Türkçe)
ISI AKTARIMI (Bahar YY),2022-2023,Lisans (Türkçe)
KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ,2022-2023,Lisans (Türkçe)
HUBUBAT VE YAĞLI TOHUMLARIN KURUTULMASI VE DEPOLANMASI,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
ÖZEL TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (Bahar YY),2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
FERMENTE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
TERMODİNAMİK (Bahar YY),2022-2023,Lisans (Türkçe)
ÖZEL TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2021-2022,Doktora (Türkçe)
HUBUBAT VE YAĞLI TOHUMLARIN KURUTULMASI VE DEPOLANMASI,2021-2022,Doktora (Türkçe)
ÖZEL TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ,2021-2022,Lisans (Türkçe)
YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2021-2022,Doktora (Türkçe)
BİSKÜVİ VE KEK TEKNOLOJİSİ,2021-2022,Lisans (Türkçe)
YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
ISI AKTARIMI,2021-2022,Lisans (Türkçe)
KAHVALTILIK TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2021-2022,Lisans (Türkçe)
FERMENTE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2021-2022,Doktora (Türkçe)
KÜTLE AKTARIMI,2021-2022,Lisans (Türkçe)
FERMENTE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
TERMODİNAMİK,2021-2022,Lisans (Türkçe)
KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ,2020-2021,Lisans (Türkçe)
BİSKÜVİ VE KEK TEKNOLOJİSİ,2020-2021,Lisans (Türkçe)
FERMENTE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
HUBUBAT VE YAĞLI TOHUMLARIN KURUTULMASI VE DEPOLANMASI,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
ÖZEL TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
TERMODİNAMİK,2020-2021,Lisans (Türkçe)
KAHVALTILIK TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2020-2021,Lisans (Türkçe)
ISI AKTARIMI,2020-2021,Lisans (Türkçe)
KÜTLE AKTARIMI,2020-2021,Lisans (Türkçe)
YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
ÖZEL TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2019-2020,Doktora (Türkçe)
BİSKÜVİ VE KEK TEKNOLOJİSİ,2019-2020,Lisans (Türkçe)
ÖZEL TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
FERMENTE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2019-2020,Doktora (Türkçe)
HUBUBAT VE YAĞLI TOHUMLARIN KURUTULMASI VE DEPOLANMASI,2019-2020,Doktora (Türkçe)
KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ,2019-2020,Lisans (Türkçe)
FERMENTE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
KÜTLE AKTARIMI,2019-2020,Lisans (Türkçe)
ISI AKTARIMI,2019-2020,Lisans (Türkçe)
HUBUBAT VE YAĞLI TOHUMLARIN KURUTULMASI VE DEPOLANMASI,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2019-2020,Doktora (Türkçe)
TERMODİNAMİK,2019-2020,Lisans (Türkçe)
ISI AKTARIMI,2018-2019,Lisans (Türkçe)
ÖZEL TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2018-2019,Yüksek Lisans (Türkçe)
KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ,2018-2019,Lisans (Türkçe)
KÜTLE AKTARIMI,2018-2019,Lisans (Türkçe)
TERMODİNAMİK,2018-2019,Lisans (Türkçe)
FERMENTE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2018-2019,Yüksek Lisans (Türkçe)
HUBUBAT VE YAĞLI TOHUMLARIN KURUTULMASI VE DEPOLANMASI,2018-2019,Yüksek Lisans (Türkçe)
YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2018-2019,Yüksek Lisans (Türkçe)
FERMENTE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2017-2018,Yüksek Lisans (Türkçe)
AKIŞKANLAR MEKANİĞİ,2017-2018,Lisans (Türkçe)
TERMODİNAMİK,2017-2018,Lisans (Türkçe)
YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2017-2018,Yüksek Lisans (Türkçe)
ÖZEL TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2017-2018,Yüksek Lisans (Türkçe)
KÜTLE AKTARIMI,2017-2018,Lisans (Türkçe)
HUBUBAT VE YAĞLI TOHUMLARIN KURUTULMASI VE DEPOLANMASI,2017-2018,Yüksek Lisans (Türkçe)
ISI AKTARIMI,2017-2018,Lisans (Türkçe)
KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Kütle ve Enerji Denklikleri,2016-2017,Lisans (Türkçe)
HUBUBAT VE YAĞLI TOHUMLARIN KURUTULMASI VE DEPOLANMASI,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
Termodinamik,2016-2017,Lisans (Türkçe)
Isı Aktarımı,2016-2017,Lisans (Türkçe)
Akışkanlar Mekaniği,2016-2017,Lisans (Türkçe)
FERMENTE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
Kütle Aktarımı,2016-2017,Lisans (Türkçe)
TERMODİNAMİK,2015-2016,Lisans (Türkçe)
KÜTLE AKTARIMI,2015-2016,Lisans (Türkçe)
FERMENTE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2015-2016,Yüksek Lisans (Türkçe)
ISI AKTARIMI,2015-2016,Lisans (Türkçe)
AKIŞKANLAR MEKANİĞİ,2015-2016,Lisans (Türkçe)
HUBUBAT VE YAĞLI TOHUMLARIN KURUTULMASI VE DEPOLANMASI,2015-2016,Yüksek Lisans (Türkçe)
YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2015-2016,Yüksek Lisans (Türkçe)
Kütle ve Enerji Denklikleri,2015-2016,Lisans (Türkçe)
KÜTLE AKTARIMI,2014-2015,Lisans (Türkçe)
FERMENTE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2014-2015,Yüksek Lisans (Türkçe)
AKIŞKANLAR MEKANİĞİ,2014-2015,Lisans (Türkçe)
TERMODİNAMİK,2014-2015,Lisans (Türkçe)
ISI AKTARIMI,2014-2015,Lisans (Türkçe)
KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ,2014-2015,Lisans (Türkçe)
YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2014-2015,Yüksek Lisans (Türkçe)
FERMENTE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
Termodinamik,2013-2014,Lisans (Türkçe)
KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ,2013-2014,Lisans (Türkçe)
Kütle Aktarımı,2013-2014,Lisans (Türkçe)
Yumuşak Buğday Ürünleri Teknolojisi,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
Isı Aktarımı,2013-2014,Lisans (Türkçe)
Hububat ve Yağlı Tohumların Kurutulması ve Depolanması,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
Akışkanlar Mekaniği,2013-2014,Lisans (Türkçe)
Özel Tahıl Ürünleri Teknolojisi,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
Kütle ve Enerji Denklikleri,2012-2013,Lisans (Türkçe)
Isı Aktarımı,2012-2013,Lisans (Türkçe)
Akışkanlar Mekaniği,2012-2013,Lisans (Türkçe)
YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
Termodinamik,2012-2013,Lisans (Türkçe)
Fermente Tahıl Ürünleri Teknolojisi,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
Kütle Aktarımı,2012-2013,Lisans (Türkçe)
ISI AKTARIMI,2011-2012,Lisans (Türkçe)
FERMENTE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
AKIŞKANLAR MEKANİĞİ,2011-2012,Lisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : The Use of Oilseed Wastes in The Food Industry
Dergi Adı : International Journal of Current Natural Science and Advanced Phytochemistry
Cilt : 4
ISSN : 2792-0305
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Physiochemical and Sensory Properties of Pumpkin and Strawberry Jams Fortified with Chia Seed ( Salvia Hispanica L)
Dergi Adı : Cihan University-Erbil Scientific journal (CUESJ)
Cilt : 8
ISSN : 2707-6377
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Influence of buckwheat flour on the quality characteristics of Fatayer (pastry with zahter mixture)
Dergi Adı : Harran Journal of Agricultural and Food Science
Cilt : 27
ISSN : 2587-1358
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Change in some physical characteristics of ultrasound pre-treated corn during hot-air convection and vacuum drying
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 26
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Effect of Ultrasound Pre-treatment on the Physical Characteristics of Corn During Drying
Dergi Adı : KSU Journal Of Agriculture and Nature
Cilt : 25
ISSN : 2619-9149
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Influence of temperature, ultrasound, and variety on moisture diffusivity and thermodynamic properties of some durum wheat varieties during hydration
Dergi Adı : Journal of Food Processing and Preservation
Cilt : 46
ISSN : 0145-8892
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Physical, physicochemical (technological) and chemical characteristics of common bread wheat (Triticum aestivum L.) varieties grown in Mardin region of Turkey
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 25
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Moisture diffusivity, hardness, gelatinization temperature, and thermodynamic properties of ultrasound assisted soaking process of cowpea
Dergi Adı : Journal of Food Process Engineering
Cilt : 44
ISSN : 0145-8876","1745-4530
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Production Techniques and Functional Properties of Firik
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Cilt : 5
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Quality characteristics of some durum wheat varieties grown in Southeastern Anatolia Region of Turkey (GAP)
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 24
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Nutritional Minerals and Heavy Metals in Tea Infusions and Daily Intake of Human Body
Dergi Adı : Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
Cilt : 7
ISSN : 2148-127X
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : KINETICS AND THERMODYNAMIC PROPERTIES OF PARBOILED BURGOS WHEAT (TRITICUM DURUM) IN TURKEY DURING DRYING
Dergi Adı : Applied Ecology and Environmental Research
Cilt : 16
ISSN : 1589-1623
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : The effect of temperature and method of drying on isot (urfa pepper) and its vıtamın C degradatıon kınetıcs
Dergi Adı : Italian Journal of Food Science
Cilt : 30
ISSN : 1120-1770
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : A research on the determination of aflatoxin content of traditional home made isot
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 21
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Change in Weight and Dimensions of Cowpea (Vigna unguiculata L. walp.) during Soaking
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 21
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : HYDRATION KINETICS OF SOME DURUM AND BREAD WHEAT VARIETIES GROWN IN SOUTH-EASTERN REGION OF TURKEY
Dergi Adı : Journal of The Chemical Society of Pakistan
Cilt : 39
ISSN : 0253-5106
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Improvement of Rehdyration Capacity of Dried Onions by Using Different Dehydration Techniques and Pre-treatment Applications
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 20
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2016
Makale Adı : Narın Çikolata Üretiminde Kullanımı
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 20
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2016
Makale Adı : Türkiye’de Üretilen ve Tüketilen Kuru Kayısılarda Kükürtdioksit Kalıntı Miktarlarının Belirlenmesi
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 20
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2016
Makale Adı : Electrical Conductivity, Water Absorption, Leaching, and Color Change of Chickpea ( i Cicer arietinum /i L.) during Soaking with Ultrasound Treatment
Dergi Adı : International Journal of Food Properties
Cilt : 18
ISSN : 1094-2912
Yayın Tarihi : 2015
Makale Adı : Effect of soaking and ultrasound treatments on texture of chickpea
Dergi Adı : Journal of Food Science and Technology
Cilt : 50
ISSN : 0022-1155
Yayın Tarihi : 2013
Makale Adı : Hydration kinetics of ultrasound treated chickpeas Cider arietinum L during soaking
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 16
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2012
Makale Adı : Fitting Fick’s model to analyze water diffusion into chickpeas during soaking with ultrasound treatment
Dergi Adı : Journal of Food Engineering
Cilt : 104
ISSN : 02608774
Yayın Tarihi : 2011
Makale Adı : Modeling of Water Absorption of Ultrasound Applied Chickpeas Cicer aritenium L Using Peleg s Equation
Dergi Adı : Tarım Bilimleri Dergisi
Cilt : 16
ISSN : 1300-7580
Yayın Tarihi : 2010
Makale Adı : Ternary milling of bulgur with four rollers
Dergi Adı : Journal of Food Engineering
Cilt : 84
ISSN : 02608774
Yayın Tarihi : 2008
Makale Adı : Bulgur milling using a helical disc mill
Dergi Adı : JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Cilt : 87
ISSN : 0260-8774
Yayın Tarihi : 2008
Makale Adı : physiochemical and Sensory Properties of Pumpkin and Strawberry Jams Fortified with Chia Seed (Salvia Hispanica L)
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : The impact of six herbs and spices addition on physiochemical, nutritional and microstructure of short and long grain rice varieties: A comprehensive attempt of make healthy rice
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : The Use of Oilseed Wastes in the Food Industry
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : ULTRASOUND TECHNOLOGY AND APPLICATIONS IN FOOD INDUSTRY
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : GASTRONOMİ TURİZMİ AÇISINDAN ŞANLIURFA SADEYAĞININ (URFA YAĞI) DEĞERLENDİRİLMESİ
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Influence of buckwheat flour on the quality characteristics of Fatayer (pastry with zahter mixture)
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Effect of Ultrasound Pre-treatment on the Physical Characteristics of Corn During Drying
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Influence of temperature, ultrasound, and variety on moisture diffusivity and thermodynamic properties of some durum wheat varieties during hydration
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 4
Makale Adı : Moisture diffusivity, hardness, gelatinization temperature, and thermodynamic properties of ultrasound assisted soaking process of cowpea
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 8
Makale Adı : Türkiye’nin Mardin yöresinde yaygın yetiştirilen ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) çeşitlerinin fiziksel, fizikokimyasal (teknolojik) ve kimyasal özellikleri
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Physical, physicochemical (technological) and chemical characteristics of common bread wheat (Triticum aestivum L.) varieties grown in Mardin region of Turkey
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Quality characteristics of some durum wheat varieties grown in Southeastern Anatolia Region of Turkey (GAP)
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 10
Makale Adı : Nutritional Minerals and Heavy Metals in Tea Infusions and Daily Intake of Human Body
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 10
Makale Adı : The effects of corn and chickpea flours on the quality of mardin peksimet
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Mısırın kurutulmasında ultrason ön işleminin etkisinin araştırılması/Investigation of the effect of ultrasonic pre-treatment on corn drying
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı :
Makale Adı : A Research on Sake Production from Karacadağ Rice Variety Produced in Turkey
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Effects of Tea Type, Tea Concentration and Infusion Time on the Aluminum Content in Tea Infusion
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Volatiles Compound Changes During Sun Drying Of Red Pepper
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Effects of Tea Type, Tea Concentration and Infusion Time on the Manganese Content in Tea Infusion
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Degradation Kinetics Of Carotenoids During Sun Drying Of Red Pepper
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Screen Analysis Problems in Bulgur Industry
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Phenylketonurıa (PKU): Causes, Symptoms, Diagnosis, Metabolism, Treatments and Production of Phenylalanine-Free Foods
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : KINETICS AND THERMODYNAMIC PROPERTIES OF PARBOILED BURGOS WHEAT (TRITICUM DURUM) IN TURKEY DURING DRYING
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 11
Makale Adı : Some Microbiological Properties of Yayik Butters Produced from Goats’ and Cows’ Milk
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Effect of Chickpea Flour on Quality Characteristics of Noodle
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : THE EFFECT OF TEMPERATURE AND METHOD OF DRYING ON ISOT (URFA PEPPER) AND ITS VITAMIN C DEGRADATION KINETICS
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 14
Makale Adı : Solid Handling Properties of Durum and Bread Wheat
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Effects of Chickpea Flour on Quality Characteristics of Siverek Flat Bread
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Production of Bar with Fruit
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Change in Weight and Dimensions of Cowpea (Vigna unguiculata L. walp.) during Soaking
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 5
Makale Adı : Effect of Chickpea Flour on Quality Characteristics of Mardin Peksimet
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Geleneksel Ev İsot Baharatının İçeriğinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma-A research on the determination aflatoksin content of traditional home made isot.
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Nonenzymatic Browning Kinetics of Traditional Isot Production During Sun Drying
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : A research on the determination of aflatoxin content of traditional home made isot.
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Water Diffusion of Parboiled Wheat During Drying
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Water Diffusion Of Ultrasound Applied Cowpeas During Soaking
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Geleneksel ev isot baharatının aflatoksin içeriğinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 14
Makale Adı : Hydration Kinetics of Some Durum and Bread Wheat Varieties Grown in South-Eastern Region of Turkey
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 6
Makale Adı : Some Quality Characteristics of Homemade Isot
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Investigation of Chemical Properties of Herby Cheeses with Melengic (Pistacia terebinthus)
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Usage of Pomegranate in Chocolate Production
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Türkiye’de üretilen ve tüketilen kuru kayısılarda kükürtdioksit kalıntı miktarlarının belirlenmesi
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 10
Makale Adı : Mardin Peksimeti (Bakısma)
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Farklı Kurutma Teknikleri ve Ön İşlem Uygulamaları ile Kurutulmuş Soğanların Rehidrasyon Kapasitelerinin Artırılması
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 5
Makale Adı : Antifiriz Proteinler ve Gıdalarda Kullanımı
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Narın Çikolata Üretiminde Kullanımı
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Improvement of Rehdyration Capacity of Dried Onions by Using Different Dehydration Techniques and Pre-treatment Applications
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Farklı kurutma teknikleri ve ön işlem uygulamalari ile kurutulmuş soğanlarin rehidrasyon kapasitelerinin artırılması
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Dehydration Kinetics of Bulgur:Effect of Dryer and Temperature
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Electrical conductivity, water absorption, leaching and color change of chickpea (cicer arietinum l.) during soaking with ultrasound treatment
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 29
Makale Adı : Thermosonication in Pulses: Application of Thermosonication to Chickpeas
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Effect of soaking and ultrasound treatments on texture of chickpea
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı : 63
Makale Adı : Hydration kinetics of ultrasound treated chickpeas (Cider arietinum L.) during soaking
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 12
Makale Adı : Application of thermosonication to improve soaking and cooking properties of chickpea
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Fitting Fick’s model to analyze water diffusion into chickpeas during soaking with ultrasound treatment
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı : 119
Makale Adı : Modeling of water absorption of ultrasound applied chickpeas (Cicer arietinum L.) using Peleg’s equation
Yayın Tarihi : 2010
Atıf Sayısı : 58
Makale Adı : Nohuttaki (Cicer arietinum L.) Su Difuzyon Katsayılarına Sıcaklık ve Ultrasonik Ses Dalgalarının Etkisi
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Bulgur milling using a helical disc mill
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 23
Makale Adı : Ternary milling of bulgur with four rollers
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 17
Makale Adı : The Application Of An Ultrasonic System To Improve Legume Cooking Properties
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Bakliyatların İşlenmesinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Özel Olarak Tasarlanmış Diskli Değirmenin Bulgurda Belirlenmiş Kalite Faktörleri Üzerindeki Etkileri
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı :
Makale Adı : The Effect of the Specially Designed Disc Milling System on the Selected Quality Parameters of Bulgur
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Ultrasonik Ses algalarının Bakliyatların Kolay İşlenebilir Hale Getirilmesinde Kullanılma Olasılıkları.
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Research On Milling Of Bulgur Using Disc and Roll Mills-Bulgurun Öğütülmesinde Diskli ve Valsli Değirmen Kullanımı Üzerine Araştırma
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Effect of different milling system on selected quality parameters of bulgur
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Change in some physical characteristics of ultrasound pre-treated corn during hot-air convection and vacuum drying
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Firik Üretim Teknikleri ve Fonksiyonel Özellikleri
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : MISIR VE NOHUT UNUNUN MARDİN PEKSİMETİNİN KALİTESİNE ETKİLERİ
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : YÜKSEK LİSANS TEZİ
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı :
Yayın Tarihi :
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Ultrasonik Ses Dalgalarının Bakliyatların Kolay İşlenebilir Hale Getirilmesinde Kullanılma Olasılıkları
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı :
Yayın Tarihi :
Atıf Sayısı :
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (WOS) : 11
Makale Adı : Influence of temperature, ultrasound, and variety on moisture diffusivity and thermodynamic properties of some durum wheat varieties during hydration
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Makale Adı : Moisture diffusivity, hardness, gelatinization temperature, and thermodynamic properties of ultrasound assisted soaking process of cowpea
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 7
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
Makale Adı : THE EFFECT OF TEMPERATURE AND METHOD OF DRYING ON ISOT (URFA PEPPER) AND ITS VITAMIN C DEGRADATION KINETICS
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 11
Yayın Yeri : ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
Makale Adı : KINETICS AND THERMODYNAMIC PROPERTIES OF PARBOILED BURGOS WHEAT (TRITICUM DURUM) IN TURKEY DURING DRYING
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 10
Yayın Yeri : APPLIED ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL RESEARCH
Makale Adı : Hydration Kinetics of Some Durum and Bread Wheat Varieties Grown in South-Eastern Region of Turkey
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 5
Yayın Yeri : JOURNAL OF THE CHEMICAL SOCIETY OF PAKISTAN
Makale Adı : Electrical Conductivity, Water Absorption, Leaching, and Color Change of Chickpea (Cicer arietinum L.) during Soaking with Ultrasound Treatment
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 20
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
Makale Adı : Effect of soaking and ultrasound treatments on texture of chickpea
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı : 41
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
Makale Adı : Fitting Fick's model to analyze water diffusion into chickpeas during soaking with ultrasound treatment
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı : 82
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Makale Adı : Modeling of Water Absorption of Ultrasound Applied Chickpeas (Cider arietinum L.) Using Peleg's Equation
Yayın Tarihi : 2010
Atıf Sayısı : 35
Yayın Yeri : JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
Makale Adı : Ternary milling of bulgur with four rollers
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 11
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Makale Adı : Bulgur milling using a helical disc mill
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 17
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Bildiri Adı : Evaluation of Şanlıurfa Ghee (Urfa Oil) in Terms of Gastronomy
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Esmer Başak,ATASOY AHMET FERİT,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,YILDIRIM ALİ
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri>Temel İşlemler
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.04.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :25.07.2024
Bildiri Adı : Gastronomi turizmi açısından Şanlıurfa sadeyağının (Urfa yağı) değerlendirilmesi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Esmer Başak,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,YILDIRIM ALİ
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri>Temel İşlemler
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.04.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :02.05.2024
Bildiri Adı : The effects of corn and chickpea flours on the quality of mardin peksimet
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : karaboğa zana,YILDIRIM ALİ
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.09.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.09.2019
Basım Tarihi :10.10.2019
Bildiri Adı : A Research on Sake Production from Karacadağ Rice Variety Produced in Turkey
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,DEMİR MUSTAFA ÇAĞRI
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :25.12.2018
Bildiri Adı : Screen Analysis Problems in Bulgur Industry
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,LAFTAN BİRSEN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :25.12.2018
Bildiri Adı : Solid Handling Properties of Durum and Bread Wheat
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,DAYIOĞLU İSLİM
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :25.12.2018
Bildiri Adı : Some Microbiological Properties of Yayik Butters Produced from Goats’ and Cows
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CEYLAN HURİYE GÖZDE,YILDIZ AKGÜL FİLİZ,YILDIRIM ALİ,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 08.11.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :10.11.2018
Basım Tarihi :14.12.2018
Bildiri Adı : Effects of Chickpea Flour on Quality Characteristics of Siverek Flat Bread
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,çelebi nebahat,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :04.12.2018
Bildiri Adı : Degradation Kinetics of carotenoids during sun drying of red pepper
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KORKMAZ AZİZ, YILDIRIM ALİ, HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY, BAŞYİĞİT BÜLENT, ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2018
Basım Tarihi :06.11.2018
Bildiri Adı : Volatiles compound changes during sun drying of red repper
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KORKMAZ AZİZ, YILDIRIM ALİ, HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY, BAŞYİĞİT BÜLENT, ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2018
Basım Tarihi :06.11.2018
Bildiri Adı : Effects of Tea Type, Tea Concentration and Infusion Time on the Manganese Content in Tea Infusion
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ATASOY AYŞE DİLEK,YEŞİLNACAR MEHMET İRFAN,YILDIRIM ALİ,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.07.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.07.2018
Basım Tarihi :14.10.2018
Bildiri Adı : Effects of Tea Type, Tea Concentration and Infusion Time on the Aluminum Content in Tea Infusion
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ATASOY AYŞE DİLEK,YEŞİLNACAR MEHMET İRFAN,YILDIRIM ALİ,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.07.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.07.2018
Basım Tarihi :14.10.2018
Bildiri Adı : Phenylketonurıa (PKU): Causes, Symptoms, Diagnosis, Metabolism, Treatments and Production of Phenylalanine-Free Foods
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,SAMAKLI SERVET,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :25.05.2018
Bildiri Adı : Effect of Chickpea Flour on Quality Characteristics of Noodle
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,kaya ayşegül,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :25.05.2018
Bildiri Adı : Nonenzymatic browning kinetics of traditional isot production during sun drying
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KORKMAZ AZİZ,YILDIRIM ALİ,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,BAŞYİĞİT BÜLENT,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :22.06.2017
Bildiri Adı : Water Diffusion of Parboiled Wheat During Drying
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :15.05.2017
Basım Tarihi :22.06.2017
Bildiri Adı : Some quality characteristics of homemade isot
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,KORKMAZ AZİZ,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,BAŞYİĞİT BÜLENT,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :22.06.2017
Bildiri Adı : Effect of chickpea flour on quality characteristics of Mardin peksimet
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,BAŞYİĞİT BÜLENT,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :22.06.2017
Bildiri Adı : WATER DIFFUSION OF ULTRASOUND APPLIED COWPEAS DURING SOAKING
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 03.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.05.2017
Basım Tarihi :21.06.2017
Bildiri Adı : INVESTIGATION OF CHEMICAL PROPERTIES OF HERBYCHEESES WITH MELENGIC (PISTACIA TEREBINTHUS)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,BAŞYİĞİT BÜLENT,YILDIRIM ALİ,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :30.05.2017
Bildiri Adı : PRODUCTION OF BAR WITH FRUIT
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,YILDIRIM ALİ,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :30.05.2017
Bildiri Adı : Mardin Peksimeti (Bakısma)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,karaboğa Zana,Habiboğle AFulya,Atasoy A Ferit
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.10.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.10.2016
Basım Tarihi :17.11.2016
Bildiri Adı : Antifiriz Proteinler ve Gıdalarda Kullanımı
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : HABİBOĞLU FULYA,YILDIRIM ALİ,KARABOĞA ZANA,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.10.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.10.2016
Basım Tarihi :17.11.2016
Bildiri Adı : Dehydration Kinetics of Bulgur:Effect of Dryer and Temperature
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 11.07.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.07.2016
Basım Tarihi :27.11.2015
Bildiri Adı : Nohuttaki Cicer arietinum L Su Difuzyon Katsayılarına Sıcaklık ve Ultrasonik Ses Dalgalarının Etkisi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 06.11.2009
Etkinlik Bitiş Tarihi :08.11.2009
Basım Tarihi :06.11.2009
Bildiri Adı : Bakliyatların İşlenmesinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.09.2006
Etkinlik Bitiş Tarihi :08.09.2006
Basım Tarihi :06.09.2006
Bildiri Adı : Bulgurun Öğütülmesinde Diskli ve Valsli Değirmen Kullanımı Üzerine Araştırma
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.09.2006
Etkinlik Bitiş Tarihi :09.09.2006
Basım Tarihi :06.09.2006
Bildiri Adı : The effect of the specially designed disc milling system on the selected quality parameters of bulgur
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.07.2006
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.07.2006
Basım Tarihi :06.07.2006
Bildiri Adı : The Application Of An Ultrasonic System To Improve Legume Cooking Properties
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.07.2006
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.07.2006
Basım Tarihi :06.07.2006
Bildiri Adı : Ultrasonik Ses algalarının Bakliyatların Kolay İşlenebilir Hale Getirilmesinde Kullanılma Olasılıkları
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.05.2006
Etkinlik Bitiş Tarihi :26.05.2006
Basım Tarihi :22.05.2006
Bildiri Adı : Özel Olarak Tasarlanmış Diskli Değirmenin Bulgurda Belirlenmiş Kalite Faktörleri Üzerindeki Etkileri
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.05.2006
Etkinlik Bitiş Tarihi :26.05.2006
Basım Tarihi :22.05.2006
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 2
Kitap Adı : Some Innovative and Sustainable Approaches in Food Production Chain
Yazar Adı : YILDIRIM ALİ,YILMAZ MAHİR SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Yayın Evi : Efe Academy Publishing
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-625-392-206-1
Basım Türü :Basılı
YIL :2024
Kitap Adı : Thermosonication in Pulses Application of Thermosonication to Chickpeas
Yazar Adı : YILDIRIM ALİ,ÖNER MEHMET DURDU
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : LAP Lambert Academic Publishing
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-3-659-42659-9
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2013
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 14
Proje Adı: Güneydoğu Anadolu Bölgesinde (GAP) Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğdayların Tandır Ekmeği Üretimine Uygunluğunun Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 20.12.2023
Proje Konusu : Tahıl Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2023-12-30 18:06:36
Proje Adı: Çimlendirilmiş Karabuğdayın Top Kek Kalitesine Etkisi
Bitiş Tarihi : 18.03.2024
Proje Konusu : Bu çalışmada, karabuğdayın belirli şartlar altında çimlendirilip, kurutulup ve öğütüldükten sonra elde edilen unbelirli oranlarda buğday ununa ilave edilerek top kek üretiminde kullanılacaktır. Karabuğday yüksek besinsel değeresahiptir ve çimlendirme işlemiyle de besleyiciliği arttırılacaktır. Hem besinsel değeri yüksek hem de gluteniçermeyen kek elde edilerek çölyak hastaları için alternatif bir top kek geliştirilecektir. Kek üretiminde kullanılacakolan çimlendirilmiş karabuğday ve kek unun oranları ön denemeler ile belirlenecektir. Elde edilen unun belirlioranlarda kullanılmasıyla yapılan top keklerin fiziksel, kimyasal, besinsel, morfogeometrik, tekstür ve duyususalanalizleri yapılacaktır. Tüm sonuçlar bir bütün halinde değerlendirilecek ve çölyak hastaları için en uygun top kekbelirlenecektir.
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-04-16 10:49:50
Proje Adı: Pişirme Sırasında İlave Edilen Bitki ve Baharatların Pirincin Glisemik İndeksine Etkisi
Bitiş Tarihi : 17.03.2022
Proje Konusu : Tarçın, zerdeçal, zencefil, dereotu, maydanoz, fesleğen, sarımsak, soğan ve kırmızı biber gibi bazı bitki ve baharatların glisemik indeks (GI) üzerindeki etkisi araştırılacaktır. Bitki ve baharatların glisemik indeks üzerindeki etkileri farklı pirinçlerin (Sadree ve ırak kürt pirinci) pişirilmesi sırasında araştırılacaktır. Glisemik indeks değerlerini ölçmek için in vivo test kullanılacaktır. Ayrıca, çiğ ve pişmiş pirinç numunelerinin nem, protein, yağ, kül, toplam karbohidrat, enerji, renk, pH, su aktivitesi, kütle yoğunluğu, 1000 tane ağırlığı, kırık tane oranı, SEM (TARAMALI ELEKTRON MİKROSKOBU) ve fonksiyonel özellikleri analiz edilecektir.
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-19 08:46:00
Proje Adı: Probiyotik Kültür İçeren Yenilebilir Filmlerin Geliştirilmesi ve Kaşar Peynirinde Kaplama Materyali Olarak Kullanımının Araştırılması
Bitiş Tarihi : 16.08.2023
Proje Konusu : Gıda Mühendisliği
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-12-31 00:30:11
Proje Adı: Karabuğday ununun bisküvi kalitesine etkisi
Bitiş Tarihi : 31.01.2022
Proje Konusu : Tahıl teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-21 10:26:17
Proje Adı: Kaplama çözeltisi olarak kullanılan zeytin yaprağı ekstraktı, gliserol ve jelatinin sığır etlerinin depolamasında fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerine etkisi
Bitiş Tarihi : 31.03.2022
Proje Konusu : kaplama çözeltisi olarak kullanılan zeytin yaprağı ekstraktı, gliserol ve jelatinin sığır etlerinin depolamasında fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerine etkisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-12-31 00:28:53
Proje Adı: Mısırın kurutulmasında ultrason işleminin etkisinin araştırılması
Bitiş Tarihi : 30.05.2019
Proje Konusu : Tahıl Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-21 10:25:54
Proje Adı: Ultrason’un börülcenin su absorpsiyonu ve pişme kalitesi üzerindeki etkilerinin araştırılması
Bitiş Tarihi : 13.06.2019
Proje Konusu : Tahıl Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-19 09:00:39
Proje Adı: İnek ve keçi sütünden üretilen yayık tereyağlarının bazı fizikokimyasal özellikleri, yağ asitleri ve aroma bileşenlerinin belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 13.07.2020
Proje Konusu : Gıda teknolojisi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-08-28 18:25:17
Proje Adı: İNEK VE KEÇİ SÜTÜNDEN ÜRETİLEN YAYIK TEREYAĞLARININ BAZI FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ, YAĞ ASİTLERİ VE AROMA BİLEŞENLERİNİN BELİRLENMESİ
Bitiş Tarihi : 07.09.2023
Proje Konusu : İNEK VE KEÇİ SÜTÜNDEN ÜRETİLEN YAYIK TEREYAĞLARININ BAZI FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ, YAĞ ASİTLERİ VE AROMA BİLEŞENLERİNİN BELİRLENMESİ
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-12-31 00:19:54
Proje Adı: Ultrasonik ses dalgalarının börülcenin su absorpsiyonu ve tekstürel özellikleri üzerindeki etkilerinin araştırılması
Bitiş Tarihi : 29.12.2017
Proje Konusu : Tahıl ve bakliyat
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-03 11:16:33
Proje Adı: Nohudun Erişte Kalitesine Etkisi
Bitiş Tarihi : 01.02.2019
Proje Konusu : Tahıl teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-21 10:24:11
Proje Adı: Mısır ve Nohut Unlarının Mardin Peksimetinin Kalitesine Etkileri
Bitiş Tarihi : 02.12.2015
Proje Konusu : Tahıl ürünleri teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-08-09 13:02:36
Proje Adı: NOHUT UNUNUN KULLANIMININ SİVEREK EKMEK KALİTESİNE ETKİLERİ
Bitiş Tarihi : 21.10.2015
Proje Konusu : Tahıl Ürünleri Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-21 10:36:05
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (HÜBAP) : 17
Proje Adı: Çimlendirilmiş Karabuğdayın Top Kek Kalitesine Etkisi
Bitiş Tarihi : 2023-05-09
Tamamlandı Tarihi : 2024-03-18
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM, Nazlı BAYOĞLU
Anahtar Kelimeler : Top kek, karabuğday, çimlenme, kalite, çölyak hastalığı
Proje Adı: Pişirme Sırasında İlave Edilen Bitki ve Baharatların Pirincin Glisemik İndeksine Etkisi
Bitiş Tarihi : 2022-03-15
Tamamlandı Tarihi : 2022-03-17
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM, Begard Najmaldeen SADEQ
Anahtar Kelimeler : Pirinç, bitkiler, baharatlar, glisemik indeks (GI), pişirme
Proje Adı: Probiyotik Kültür İçeren Yenilebilir Kaplama Formülasyonlarının Geliştirilmesi ve Kaşar Peynirinde Kaplama Materyali Olarak Kullanımının Araştırılması
Bitiş Tarihi : 2023-06-04
Tamamlandı Tarihi : 2023-10-30
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ahmet Ferit ATASOY, Huriye Gözde CEYLAN, Mehmet Şükrü KARAKUŞ, Ali YILDIRIM
Anahtar Kelimeler : Probiyotik, prebiyotik, yenilebilir kaplama, Kaşar, antifungal
Proje Adı: Karabuğday ununun bisküvi kalitesine etkisi
Bitiş Tarihi : 2021-05-14
Tamamlandı Tarihi : 2022-01-31
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM, Amanj Nasıh ISMAIL
Anahtar Kelimeler : Glutensiz, bisküvi, karabuğday, çölyak hastalığı, kalite
Proje Adı: Zeytin yaprağı ekstraktı, gliserol ve jelatinin içeren çözelti ile kaplanıp depolanan sığır etlerinde fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik değişimler
Bitiş Tarihi : 2021-05-14
Tamamlandı Tarihi : 2022-03-31
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM, Sıddık Mazlum GÖKTAŞ
Anahtar Kelimeler : Zeytin yaprağı ekstraktı, gliserol, jelatin, yenilebilir ambalaj, sığır eti
Proje Adı: Mısırın kurutulmasında ultrason işleminin etkisinin araştırılması
Bitiş Tarihi : 2019-04-04
Tamamlandı Tarihi : 2019-05-30
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM, Zana KARABOĞA
Anahtar Kelimeler : Mısır, vakum, ultrason ön işlem, kurutma, kinetik modelleme
Proje Adı: İNEK VE KEÇİ SÜTÜNDEN ÜRETİLEN YAYIK TEREYAĞLARININ BAZI FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ, YAĞ ASİTLERİ VE AROMA BİLEŞENLERİNİN BELİRLENMESİ
Bitiş Tarihi : 2019-06-06
Tamamlandı Tarihi : 2020-07-13
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ahmet Ferit ATASOY, Filiz YILDIZ AKGÜN, Huriye Gözde CEYLAN, Ali YILDIRIM
Anahtar Kelimeler : Yayık tereyağı, keçi tereyağı, aroma, yağ asitleri kompozisyonu
Proje Adı: Nohut Ununun Siverek Ekmek Kalitesine Etkileri
Bitiş Tarihi : 2018-10-30
Tamamlandı Tarihi : 2018-12-11
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: Water Diffusion of Parboiled Wheat During Drying
Bitiş Tarihi : 2017-10-01
Tamamlandı Tarihi : 2017-06-02
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: WATER DIFFUSION OF ULTRASOUND APPLIED COWPEAS DURING SOAKING
Bitiş Tarihi : 2017-10-01
Tamamlandı Tarihi : 2017-06-02
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: Ultrasonik ses dalgalarının börülcenin su absorpsiyonu ve tekstürel özellikleri üzerindeki etkilerinin araştırılması
Bitiş Tarihi : 2017-10-23
Tamamlandı Tarihi : 2017-12-29
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM, Ahmet Ferit ATASOY
Anahtar Kelimeler : Ultrason, Börülce, Pişirme, su absorpsiyonu, tekstür
Proje Adı: Nohudun Erişte Kalitesine Etkisi
Bitiş Tarihi : 2017-11-23
Tamamlandı Tarihi : 2019-02-01
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM, Ayşegül ŞAMİL
Anahtar Kelimeler : Erişte, Nohut unu,kalite, kuruma kinetiği
Proje Adı: Ultrason'un börülcenin su absorpsiyonu ve pişme kalitesi üzerindeki etkilerinin araştırılması
Bitiş Tarihi : 2018-11-24
Tamamlandı Tarihi : 2019-07-22
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM, Hacer ÖZTÜRK, Ahmet Ferit ATASOY
Anahtar Kelimeler : Ultrason, Börülce, su absorpsiyonu,pişme, kalite
Proje Adı: Bulgurun Kuruma Kinetiği: Kurutucu ve Sıcaklık Etkisi
Bitiş Tarihi :
Tamamlandı Tarihi : 2016-10-06
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: Yayın Teşvik Projesi (Ali YILDIRIM//#01)
Bitiş Tarihi : 2015-11-10
Tamamlandı Tarihi : 2016-05-18
Proje Bilim Dalı :
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: MISIR VE NOHUT UNLARININ MARDİN PEKSİMETİNİN KALİTESİNE ETKİLERİ
Bitiş Tarihi : 2015-10-22
Tamamlandı Tarihi : 2015-10-21
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: NOHUT UNUNUN KULLANIMININ SİVEREK EKMEK KALİTESİNE ETKİLERİ
Bitiş Tarihi : 2015-10-22
Tamamlandı Tarihi : 2015-10-21
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM
Anahtar Kelimeler :
Bilimsel Faaliyetler
Yayın Adı : HARRAN JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD SCIENCE
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : İngilizce
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Başlama Tarihi :01.01.2021
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : The International Journal of Current Natural Science and Advanced Phytochemistry
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : İngilizce
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri>Temel İşlemler
Başlama Tarihi :01.01.2024
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Başlama Tarihi :15.07.2014
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : HARRAN TARIM ve GIDA BİLİMLERİ DERGİSİ
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı+Elektronik
Alan Bilgisi: Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Zootekni
Başlama Tarihi :01.10.2017
Bitiş Tarihi :31.12.2017
Yayın Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı+Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Başlama Tarihi :15.07.2014
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Başlama Tarihi :01.01.2023
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Başlama Tarihi :01.01.2022
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : HARRAN TARIM VE GIDA BİLİMLERİ DERGİSİ
Görevi : Yayın Kurulu Üyeliği
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı+Elektronik
Alan Bilgisi: Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Tarımsal Yapılar ve Sulama
Başlama Tarihi :01.07.2018
Bitiş Tarihi :30.09.2018
Yayın Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Görevi : Yayın Kurulu Üyeliği
Yayın Dili Adı : İngilizce
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Başlama Tarihi :01.01.2023
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : The International Journal of Current Natural Science and Advanced Phytochemistry
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : İngilizce
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri>Temel İşlemler
Başlama Tarihi :01.01.2023
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : HARRAN JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD SCIENCE
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : İngilizce
Erişim Türü Adı : Basılı+Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Başlama Tarihi :01.01.2020
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Harran Journal of Agricultural and Food Science
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Başlama Tarihi :15.07.2014
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : HARRAN JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD SCIENCE
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : İngilizce
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri>Temel İşlemler
Başlama Tarihi :01.01.2024
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : The International Journal of Current Natural Science and Advanced Phytochemistry
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : İngilizce
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri>Temel İşlemler
Başlama Tarihi :01.01.2022
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Başlama Tarihi :01.01.2021
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı+Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Başlama Tarihi :15.07.2014
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : HARRAN TARIM ve GIDA BİLİMLERİ DERGİSİ
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı+Elektronik
Alan Bilgisi: Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Tarımsal Mekanizasyon
Başlama Tarihi :01.04.2017
Bitiş Tarihi :30.06.2017
Yayın Adı : Harran Journal of Agricultural and Food Science
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı+Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Başlama Tarihi :15.07.2014
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı+Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Başlama Tarihi :15.07.2014
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Harran Journal of Agricultural and Food Science
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Bilim Alanı>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Başlama Tarihi :01.01.2018
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Başlama Tarihi :01.01.2020
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : HARRAN JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD SCIENCE
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : İngilizce
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Başlama Tarihi :01.01.2022
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : HARRAN TARIM VE GIDA BİLİMLERİ DERGİSİ
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı+Elektronik
Alan Bilgisi: Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Tarımsal Yapılar ve Sulama
Başlama Tarihi :01.01.2019
Bitiş Tarihi :31.03.2019
Yayın Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Başlama Tarihi :01.01.2019
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : The International Journal of Current Natural Science and Advanced Phytochemistry
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : İngilizce
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri>Temel İşlemler
Başlama Tarihi :01.01.2021
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : HARRAN TARIM ve GIDA BİLİMLERİ DERGİSİ
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı+Elektronik
Alan Bilgisi: Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Tarımsal Mekanizasyon
Başlama Tarihi :01.07.2017
Bitiş Tarihi :30.09.2017
Yayın Adı : Harran Journal of Agricultural and Food Science
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : İngilizce
Erişim Türü Adı : Basılı+Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Başlama Tarihi :01.01.2017
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı+Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Başlama Tarihi :15.07.2014
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Harran University Journal of Engineering
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri>Temel İşlemler
Başlama Tarihi :01.01.2024
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : HARRAN TARIM VE GIDA BİLİMLERİ DERGİSİ
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı+Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Başlama Tarihi :01.01.2019
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Harran Tarım Bilimleri Dergisi
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Başlama Tarihi :15.07.2014
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : HARRAN TARIM ve GIDA BİLİMLERİ DERGİSİ
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı+Elektronik
Alan Bilgisi: Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Tarımsal Mekanizasyon
Başlama Tarihi :01.01.2017
Bitiş Tarihi :31.03.2017
Yayın Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Başlama Tarihi :01.01.2018
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı+Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Başlama Tarihi :15.07.2014
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Harran Journal of Agricultural and Food Science
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : İngilizce
Erişim Türü Adı : Basılı+Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Başlama Tarihi :01.01.2017
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Harran Journal of Agricultural and Food Science
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Başlama Tarihi :01.01.2014
Bitiş Tarihi :
Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Tahıl Teknolojisi
Gıda Teknolojileri
Temel İşlemler
Güncelleme Tarihi : 2023-11-07 09:52:33