Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.11.2024 00:52:13
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.09.2024 05:52:58
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.11.2024 21:46:27
Kişisel Bilgiler
DR. ÖĞR. ÜYESİ MAHMUT BARAKAZI
- E-posta: mahmutbarakazi@harran.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 /
- Bağlı Birimi : Gastronomi ve Mutfak Sanatları
- Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/mahmutbarakazi
Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2016 - 2020
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR)/
Tez Adı: Turistlerin destinasyon tercih etme nedenleri ile gastronomik tüketim eğilimleri ilişkisi ve davranışsal niyetleri üzerindeki etkisi (İstanbul örneği)
Yüksek Lisans
2022 - 2024
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/TURİST REHBERLİĞİ (YL) (TEZSİZ) (İÖ)/
Tez Adı: ---
Yüksek Lisans
2013 - 2015
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Gaziantep ilinin kültür turizmi potansiyelinin seyahat acentaları tarafından değerlendirilmesine yönelik bir araştırma
Lisans
2007 - 2012
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU/KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ/KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Turizm
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- DOÇENT
- 2023 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- TURİZM FAKÜLTESİ / GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
- DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
- 2021 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ YÜKSEKOKULU / GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- Erasmus Koordinatörü
- 2018 - 2022
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- Bölüm Başkanı
- 2021 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.
Dersler
VERİLEN DERSLER
Mesleki Yabancı Dil (İnglizce) II,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Kahvaltı ve Brunch Uygulamaları,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Temel Pişirme Yöntemleri,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Rekreasyon Psikolojisi,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Seyahat İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Gastronomi ve Mutfak Sanatları,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Kültür ve Turizm,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Turizm Sektöründe Güncel Sorunlar,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Temel Bilgi Teknolojileri,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Turizmde İşletmelerinde İletişim,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Temel Bilgi Teknolojileri,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : The Effect of Attitude and Acceptability of Robot Use in Restaurants on Behavioral Intention
Dergi Adı : Journal of Tourismology
Cilt : 9
ISSN : 2459-1939
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : EVALUATION OF SPECIAL DAY MEALS BY LOCAL PEOPLE
Dergi Adı : Journal of Gastronomy Hospitality and Travel - JOGHAT
Cilt : 6
ISSN : 2619-9548
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Turizm İşletmelerinde İşgören Seçim Sürecine Yönelik Bir Araştırma (A Research on The Selection Process of Workers in Tourism Enterprises)
Dergi Adı : Journal of Business Research - Turk
Cilt : 15
ISSN : 1309 - 0712
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Unsustainable Tourism Approaches in Touristic Destinations: A Case Study in Turkey
Dergi Adı : Sustainability
Cilt : 15
ISSN : 2071-1050
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : USE OF SOCIAL MEDIA IN DESTINATION PROMOTION
Dergi Adı : Electronic Journal of Social Sciences
Cilt : 22
ISSN : 1304-0278
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Turistlerin Destinasyon Tercih Etme Nedenlerinin ve Gastronomik Tüketim Eğilimlerinin Davranışsal Niyetleri Üzerindeki Etkisi
Dergi Adı : Yönetim Bilimleri Dergisi
Cilt : 20
ISSN : 1304-5318
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Bibliometric Analysis of Postgraduate Theses on the Relationship Between Communication and Tourism
Dergi Adı : Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Cilt : 48
ISSN : 2667-4750
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : The use of Robotics in the Kitchens of the Future: The example of Moley Robotics
Dergi Adı : Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Cilt : 10
ISSN : 2147 – 8775
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : A Study on Problems Perceived by Professional Tourist Guides
Dergi Adı : Journal of Eurasia Tourism Research
Cilt : 3
ISSN : 2757-8429
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Koranavirüs Salgınının Müze Ziyaretleri ÜzerineEtkisi: İzmir Örneği
Dergi Adı : ATLAS JOURNAL
Cilt : 6
ISSN : 2619-936X
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Kültürel Miras Değerlerinin Destinasyon Markalaşmasına Etkisi: Şanlıurfa Örneği
Dergi Adı : SOCIAL SCIENCE DEVELOPMENT JOURNAL
Cilt : 5
ISSN : 2630-6212
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Koranavirüs Sürecinin Turizm Sektörüne Etkisi ve Salgına Karşı Alınan Tedbirler
Dergi Adı : Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Cilt : 20
ISSN : 2667-8683
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Turizm Çeşitliliğinin Gelişmesi Açısından Şanlıurfa Coğrafi İşaretlerinin Değerlendirilmesi
Dergi Adı : Social Sciences Studies Journal
Cilt : 5
ISSN : 2587-1587
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Festivallerin Düzenlendikleri Destinasyonlara Katkısının İncelenmesi: Narenciye Festivali Örneği
Dergi Adı : JOURNAL OF SOCIAL, HUMANITIES AND ADMINISTRATIVE SCIENCES
Cilt : 5
ISSN : 2630-6417
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Turistik Tüketim ve Turizm Faaliyetlerinin Turizmi Tüketmesi
Dergi Adı : Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
Cilt : 2
ISSN : 2630-6360
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Şanlıurfa'nın Kültürel Miraslarından İnanç Merkezleri Üzerine Bir Araştırma
Dergi Adı : SOCIAL MENTALITY AND RESEARCHER THINKERS JOURNAL
Cilt : 5
ISSN : 2630-631X
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Turistlerin Seyahat Motivasyonları Ve Yöresel Mutfak Tüketimleri Arasındaki İlişkileri İncelemeye Yönelik Bir Araştırma
Dergi Adı : JOURNAL OF SOCIAL, HUMANITIES AND ADMINISTRATIVE SCIENCES
Cilt : 5
ISSN : 2630-6417
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Şehir Turizmine Hizmet Verebilecek Tarihi Yapılarda Restorasyon (Yenileme): Şanlıurfa Konukevleri Örneği
Dergi Adı : Uluslararası Sosyal ve Beşeri bilimler Araştırma Dergisi
Cilt : 6
ISSN : 2549-1149
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Turistik Destinasyonlarda Ses Kirliliği Üzerine Bir Araştırma: Bodrum Örneği
Dergi Adı : SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL
Cilt : 4
ISSN : 2587-1587
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Maslow'un İhtiyaçlar Hiyerarşisi Kuramı Kapsamında İnsanların Turizm Hareketlerine Katılma Durumları Üzerine İlişkisel Bir Değerlendirme
Dergi Adı : SOCIAL MENTALITY ANDRESEARCHER THINKERS JOURNAL
Cilt : 4
ISSN : 2630-631X
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Destinasyon Kişiliğinin Turistlerin Davranışsal Niyetleri Üzerine Etkisi: Şanlıurfa Örneği
Dergi Adı : Journal of International Social Research
Cilt : 10
ISSN : 1307-9581
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Turizm Sektöründe Çalışan Kadınların Karşılaştığı Sorunları Değerlendirmeye Yönelik Bir Araştırma
Dergi Adı : The Journal of Academic Social Science Studies
Cilt : 8
ISSN : 2147-2971
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Rekreasyonel Turizm Faaliyeti Olarak Urfa Sıra Geceleri
Dergi Adı : Disiplinlerarası Akademik Turizm Dergisi
Cilt : 2
ISSN : 2548-0847
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Kültürel Miras Turizminin Sürdürülebilir Turizm Açısından Değerlendirilmesi: Göbeklitepe Ören Yeri
Dergi Adı : Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
Cilt : 1
ISSN : 26023008
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Tematik yıllar kapsamında 2019 Göbeklitepe yılının değerlendirilmesi
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : MTCON'24 proceedings: book of abstracts
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : ŞANLIURFA'NIN KÜLTÜREL MİRASLARINDAN İNANÇ MERKEZLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : USE OF SOCIAL MEDIA IN DESTINATION PROMOTION
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Use of social media in destination promotion
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Unsustainable Tourism Approaches in Touristic Destinations: A Case Study in Turkey
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : The Effect of Attitude and Acceptability of Robot Use in Restaurants on Behavioral Intention
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Using the Technology Acceptance Model in Tourism Businesses
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Konaklama İşletmelerinde Boş Zaman Deneyimi Olarak Rekreasyon ve Animasyon Etkinlikleri
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Turizm İşletmelerinde İşgören Seçim Sürecine Yönelik Bir Araştırma
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Innovative Technology Applications in Hotel Businesses
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 5
Makale Adı : Academic Research & Reviews in Social, Human and Administrative Sciences-I
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : EVALUATION OF SPECIAL DAY MEALS BY LOCAL PEOPLE
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : SMART GASTRONOMY TOURISM APPLICATIONS
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Digital transformation of the hotel industry: Theories, practices, and global challenges
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 18
Makale Adı : The use of Robotics in the Kitchens of the Future: The example of'Moley Robotics'
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 5
Makale Adı : Major Socio-Economic Issues And Solutions
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Handbook of research on sustainable tourism and hotel operations in global hypercompetition
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Bibliometric Analysis of Postgraduate Theses on the Relationship Between Communication and Tourism
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Ekoturizmi Anlamak
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Profesyonel Turist Rehberleri Tarafından Algılanan Sorunlar Üzerine Bir Çalışma
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : UNESCO YARATICI ŞEHİRLER VE SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Turizm çeşitliliğinin gelişmesi açısından Şanlıurfa coğrafi işaretlerinin değerlendirilmesi
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Turistlerin Destinasyon Tercih Etme Nedenlerinin ve Gastronomik Tüketim Eğilimlerinin Davranışsal Niyetleri Üzerindeki Etkisi
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Dijital Dönüşüm ve Turizm
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 4
Makale Adı : KÜLTÜREL MİRAS DEĞERLERİNİN DESTİNASYON MARKALAŞMASINA ETKİSİ: ŞANLIURFA ÖRNEĞİ
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Turistlerin destinasyon tercih etme nedenleri ile gastronomik tüketim eğilimleri ilişkisi ve davranışsal niyetleri üzerindeki etkisi (İstanbul örneği)
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : KORANAVİRÜS SALGINININ MÜZE ZİYARETLERİ ÜZERİNE ETKİSİ: İZMİR ÖRNEĞİ
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Effect of coronavirus process on tourism sector and precaution taken against the pandemic
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 5
Makale Adı : Koranavirüs sürecinin turizm sektörüne etkisi ve salgına karşı alınan tedbirler
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Turistik tüketim ve turizm faaliyetlerinin turizmi tüketmesi
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : TURİZM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN KARŞILAŞTIĞI SORUNLARI DEĞERLENDİRMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı :
Makale Adı : ŞEHİR TURİZMİNE HİZMET VEREBİLECEK TARİHİ YAPILARDA RESTORASYON (YENİLEME): ŞANLIURFA KONUKEVLERİ ÖRNEĞİ
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : FESTİVALLERİN DÜZENLENDİKLERİ DESTİNASYONLARA KATKISININ İNCELENMESİ: NARENCİYE FESTİVALİ ÖRNEĞİ
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi kuramı kapsamında insanların turizm hareketlerine katılma durumları üzerine ilişkisel bir değerlendirme
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 18
Makale Adı : Turistik Destinasyonlarda Ses Kirliliği Üzerine Bir Araştırma: Bodrum Örneği
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 2*
Makale Adı : Rekreasyonel turizm faaliyeti olarak Urfa sıra geceleri
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 10
Makale Adı : Kültürel miras turizminin sürdürülebilir turizm açısından değerlendirilmesi: Göbeklitepe Ören Yeri
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 53
Makale Adı : Sira nights as a recreational tourism activity.
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : DESTINASYON KIŞILIĞININ TURISTLERIN DAVRANIŞSAL NIYETLERI ÜZERINDEKI ETKISI: ŞANLIURFA ÖRNEĞI.
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 18
Makale Adı : Gaziantep ilinin kültür turizmi potansiyelinin seyahat acentaları tarafından değerlendirilmesine yönelik bir araştırma
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 7
Makale Adı : Destinasyon Kişiliğinin Turistlerin Davranışsal Niyetleri Üzerine Etkisi: Şanlıurfa Örneğ
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Kırsal Turizme Yönelik Yöresel El Sanatları Markalaşmasının Destinasyon Pazarlamasına Etkisi Amazon Kraliçe Örneği
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Televizyon Dizilerinin Bölgenin Tanınırlığına ve İç Turizme Etkisi Karagül Dizisi Örneği
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Deprem, Turizm ve Kahramanmaraş: Yeniden Yapılanma Sürecinde Teknolojik Çözüm Önerileri
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Evaluation of Şanlıurfa in terms of its gastronomy tourism potential for UNESCO creative cities network program
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Kültürel Mirasın Müzikle Aktarımı İbrahim Tatlıses Müzesi Örneği
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Sosyal Bilimlerde Güncel Çalışmalar-II
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Turist Rehberliğinde Kriz Yönetimi
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Urban Tourism in The Global World
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Şanlıurfa’yı Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Güvenlik Algıları Üzerine Bir Araştırma
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : GastroTeknoloji
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Akıllı Menü Uygulamaları
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Sosyal, Beeri ve İdari Bilimler
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : DESTİNASYON PAZARLAMA YÖNETİMİ SÜRECİNDE UNESCO YARATICI ŞEHİRLER
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : COVID-19 Pandemi Sürecinde Gastronomi Eğilimlerine Yönelik Bir Değerlendirme
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : SOSYAL, İNSAN VE İDARİ BİLİMLERDE ÖNCÜ VE ÇAĞDAŞ ÇALIŞMALAR
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Yiyecek İçecek Hizmeti Sunan İşletmelerde Coğrafi İşaretli Ürünlerin Kullanımına Yönelik Bir Değerlendirme
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Bildiri Adı : Tematik yıllar kapsamında 2019 Göbeklitepe yılının değerlendirilmesi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BARAKAZI MAHMUT,ERDEM AHMET,OFLUOĞLU MERVE
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Turizm İşletmeciliği>Sürdürülebilir Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2024
Basım Tarihi :27.04.2024
Bildiri Adı : Turist Rehberliğinde Kriz Yönetimi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANKÜL IŞIL, BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Turizm İşletmeciliği>Sürdürülebilir Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 08.11.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.11.2023
Basım Tarihi :15.11.2023
Bildiri Adı : Akıllı Menü Uygulamaları
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.12.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.12.2022
Basım Tarihi :30.12.2022
Bildiri Adı : Yiyecek İçecek Hizmeti Sunan İşletmelerde Coğrafi İşaretli Ürünlerin Kullanımına Yönelik Bir Değerlendirme
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.09.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.09.2021
Basım Tarihi :26.09.2021
Bildiri Adı : COVID-19 Pandemi Sürecinde Gastronomi Eğilimlerine Yönelik Bir Değerlendirme
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.05.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :29.05.2021
Basım Tarihi :30.05.2021
Bildiri Adı : Evaluation of Şanlıurfa in terms of its gastronomy tourism potential for UNESCO creative cities network program
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.04.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :08.04.2021
Basım Tarihi :01.04.2021
Bildiri Adı : Kültürel Mirasın Müzikle Aktarımı İbrahim Tatlıses Müzesi Örneği
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÇAKIR PEMBE GÜL,BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.10.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :08.10.2017
Basım Tarihi :02.10.2017
Bildiri Adı : Rekreasyonel Turizm Faaliyeti Olarak Urfa Sıra Geceleri
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BARAKAZI MAHMUT,ÖNÇEL SİBEL
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.10.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.10.2017
Basım Tarihi :01.10.2017
Bildiri Adı : Televizyon Dizilerinin Bölgenin Tanınırlığına ve İç Turizme Etkisi Karagül Dizisi Örneği
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KUZUCANLI GÖKHAN,BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.09.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.09.2017
Basım Tarihi :15.09.2017
Bildiri Adı : Destinasyon Kişiliğinin Turistlerin Davranışsal Niyetleri Üzerine Etkisi: Şanlıurfa Örneği
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÜLKÜ ABDULLAH,SOLMAZ SEYİT AHMET,BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.09.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.09.2017
Basım Tarihi :15.09.2017
Bildiri Adı : Kırsal Turizme Yönelik Yöresel El Sanatları Markalaşmasının Destinasyon Pazarlamasına Etkisi Amazon Kraliçe Örneği
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : DOĞAN ZEKİ,BARAKAZI MAHMUT,OFLUOĞLU MERVE
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.05.2017
Basım Tarihi :01.05.2017
Bildiri Adı : Şanlıurfa’yı Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Güvenlik Algıları Üzerine Bir Araştırma
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BARAKAZI MAHMUT,KARAPINAR EBRU
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 20.10.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :23.10.2016
Basım Tarihi :01.10.2016
Bildiri Adı : Deprem, Turizm ve Kahramanmaraş: Yeniden Yapılanma Sürecinde Teknolojik Çözüm Önerileri
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ERDEM AHMET, BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Turizm İşletmeciliği>Sürdürülebilir Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 06.02.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :08.02.2024
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Change in Touristic Consumer Preferences; Guides' Use of Digital Tools
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ERDEM AHMET,BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Turizm İşletmeciliği>Sürdürülebilir Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.05.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :04.05.2024
Basım Tarihi :
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 19
Kitap Adı : GASTROTEKNOLOJİ
Yazar Adı : BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Turizm İşletmeciliği>Sürdürülebilir Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-00-1767-X
Basım Türü :Basılı
YIL :2024
Kitap Adı : Theories and Practices in Tourism, Marketing and Management
Yazar Adı : ERDEM AHMET,BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Turizm Planlaması>Turizm İşletmeciliği>Turizm Pazarlaması
Yayın Evi : PETER LANG
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978- 3- 631- 92510- 2
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2024
Kitap Adı : Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Uluslararası Çalışmalar-II
Yazar Adı : BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Yayın Evi : Serüven Yayınevi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6450-43-1
Basım Türü :Elektronik
YIL :2023
Kitap Adı : Sosyal, İnsan ve İdari Bilimlerde Öncü ve Çağdaş Çalışmalar
Yazar Adı : BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Yayın Evi : Duvar Yayınları
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6945-79-1
Basım Türü :Elektronik
YIL :2023
Kitap Adı : Digital Transformation of the Hotel Industry: Theories, Practices, and Global Challenges
Yazar Adı : ERDEM AHMET, BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Otel İşletmeciliği>Turizm İşletmeciliği
Yayın Evi : Springer
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :9783031316814
Basım Türü :Elektronik
YIL :2023
Kitap Adı : Social Sciences in A Globalizing World
Yazar Adı : BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Yayın Evi : Duvar Publishing
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-625-6945-40-1
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2023
Kitap Adı : International Academic Research and Reviews in Social, Human and Administrative Sciences
Yazar Adı : BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Yayın Evi : Serüven Publishing
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-625-6399-78-5
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2023
Kitap Adı : Handbook of Research on Sustainable Tourism and Hotel Operations in Global Hypercompetition
Yazar Adı : BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Yayın Evi : IGI Global
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-166-844-646-1
Basım Türü :Basılı
YIL :2022
Kitap Adı : UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm
Yazar Adı : BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Yayın Evi : Nobel Bilimsel Eserler
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-433-514-3
Basım Türü :Basılı
YIL :2022
Kitap Adı : Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Uluslararası Araştırmalar III
Yazar Adı : BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Yayın Evi : Eğitim Yayınevi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-8108-75-0
Basım Türü :Elektronik
YIL :2022
Kitap Adı : GastroTeknoloji
Yazar Adı : BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-254-680-2
Basım Türü :Basılı
YIL :2022
Kitap Adı : Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Yazar Adı : BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-254-561-4
Basım Türü :Basılı
YIL :2022
Kitap Adı : Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Yazar Adı : BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-254-552-2
Basım Türü :Basılı
YIL :2022
Kitap Adı : Major Socio-Economic Issues And Solutions
Yazar Adı : BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Yayın Evi : Gazi Kitapevi
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :9786258374391
Basım Türü :Basılı
YIL :2022
Kitap Adı : Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Yazar Adı : BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-254-560-7
Basım Türü :Basılı
YIL :2022
Kitap Adı : Ekoturizmi Anlamak
Yazar Adı : BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-254-452-5
Basım Türü :Basılı
YIL :2021
Kitap Adı : Dijital Dönüşüm ve Turizm
Yazar Adı : BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Yayın Evi : Nobel Bilimsel Eserler
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-7589-50-5
Basım Türü :Basılı
YIL :2021
Kitap Adı : A'dan Z'ye İletişim Çalışmaları - 4
Yazar Adı : BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi>iletişim
Yayın Evi : İKSAD Yayınevi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-8423-58-7
Basım Türü :Elektronik
YIL :2021
Kitap Adı : Turizm Endüstrisinde Pazarlama İletişimi (Kurumsal Eksende Sektörel Örnekler ve Uygulamalar)
Yazar Adı : SOLMAZ SEYİT AHMET,BARAKAZI MAHMUT
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
Yayın Evi : Nobel Akademik Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-7662-89-7
Basım Türü :Basılı
YIL :2020
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 5
Proje Adı: Gastronomi Başlangıç Noktası: Şanlıurfa Sofrası Projesi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2024-10-31 17:29:24
Proje Adı: Sözlü Kültürel Miras Yoluyla Aktarılan Kırsal Yöresel Ürünlerin Şanlıurfa Gastronomi Turizmine Kazandırılması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-06-12 14:28:17
Proje Adı: GELECEĞİN AŞÇILARI MEZOPOTAMYA’DA YETİŞİYOR PROJESİ
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Projemizin genel hedefi; Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde kurulacak olan bireysel eğitim modeline olanak sağlayan TeknoMutfak atölyesi GAP Bölgesinde bulunan illerin ekonomik, kültürel ve sosyal gelişmesine katkıda bulunarak Turizm sektöründe çalışacak nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine olanak sağlayacaktır. İlgili bölümden mezun olacak öğrencilerimiz sadece teorik eğitimle kalmayıp uygulama da yapabileceklerinden sektörde aranılan nitelikli elemanlar haline geleceklerdir. Ayrıca öğrencilerimiz proje çerçevesinde alacağı eğitimler ile de kaliteli ve hijyenik üretim konusunda bilgi sahibi olacaklar ve iş hayatında da bu bilgi ve becerilerini kullanabileceklerdir. Projemiz sonucunda uzun vade de GAP bölgesindeki turizm işletmeleri yetişmiş ve kalifiye personele kavuşmuş olup Gastronomi Turizmi konusunda öncü olan illerimize gelen turist sayısında artış olacaktır. Bunun yanında turizm sektöründe yer alan işletmelerde istihdam edilecek öğrenciler ile sunum hizmetlerinin doğru şekilde yapılması ve hijyen konularında eksikliklerin giderilmesi hedeflenmektedir. Projemiz kapsamında öğrencilerimize ve Şanlıurfa Lokantacı, Köfteci Ve Tatlıcılar Esnaf Odası ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ile işbirliği yapılarak gastronomi sektöründe çalışan personellere Gıda İşletmelerinde Hijyen Sanitasyon, ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi ve ISO 45001 İş Sağlığı Güvenliği Yönetim Sistemi Temel eğitimleri verilerek ilimizde eksik olan işletmelerde ki hizmet kalitesinin arttırılması amaçlanmıştır.
Proje Konum : Proje Koordinatör Yrd.
Proje Türü : Kalkınma Bakanlığı
Güncelleme Tarihi : 2024-06-14 19:21:28
Proje Adı: Geleceğin Aşçıları Harran’da Yetişiyor
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Proje Koordinatör Yrd.
Proje Türü : Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2024-05-04 12:31:57
Proje Adı: Şanlıurfa'yı Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Güvenlik Algıları Üzerine Bir Araştırma
Bitiş Tarihi : 07.10.2016
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-03-14 12:31:44
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (HÜBAP) : 3
Proje Adı: Sözlü Kültürel Miras Yoluyla Aktarılan Kırsal Yöresel Ürünlerin Şanlıurfa Gastronomi Turizmine Kazandırılması
Bitiş Tarihi : 2025-02-22
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Sosyal Bilimler
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Mahmut BARAKAZI, Ahmet ERDEM, Okan ÇOLAK, Merve OFLUOĞLU, Levent Selman GÖKTAŞ
Anahtar Kelimeler : Gastronomi, Kültür, Sürdürülebilirlik, Toplum
Proje Adı: DİTT-SSKM/2024/GELECEĞİN AŞÇILARI MEZOPOTAMYA'DA YETİŞİYOR
Bitiş Tarihi : 2025-04-18
Tamamlandı Tarihi : 2025-04-19
Proje Bilim Dalı : Sosyal Bilimler
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Mustafa ŞİT, Mahmut BARAKAZI, Levent Selman GÖKTAŞ
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: Şanlıurfa'yı Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Güvenlik Algıları Üzerine Bir Araştırma
Bitiş Tarihi :
Tamamlandı Tarihi : 2016-11-07
Proje Bilim Dalı : Sosyal Bilimler
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mahmut BARAKAZI
Anahtar Kelimeler :
Bilimsel Faaliyetler
Yayın Adı : GastroTeknoloji
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı
Alan Bilgisi: Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Başlama Tarihi :01.11.2022
Bitiş Tarihi :
Temel Alan : Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Turizm İşletmeciliği
Sürdürülebilir Turizm
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Güncelleme Tarihi : 2023-10-27 08:06:48