Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.11.2024 01:32:22
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 16.09.2024 10:40:03
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.11.2024 21:49:47
Kişisel Bilgiler
DR. ÖĞR. ÜYESİ SADIK SERKAN AYDIN
- E-posta: sadik.aydin@harran.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 3920
- Bağlı Birimi : Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları
- Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/sadik.aydin
Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2015 - 2019
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/HAYVAN BESLEME VE BESLENME HASTALIKLARI (DR)/
Tez Adı: Liyofilize edilmiş ve dondurulmuş doğal laktik asit bakteri sıvılarının, laktik asit bakteri sayısı ve yonca silajı kalitesi üzerine etkisi
Yüksek Lisans
2013 - 2014
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/HAYVAN BESLEME VE BESLENME HASTALIKLARI (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Farklı sukroz seviyeleri ve inkubasyon sürelerinde hazırlanan fermente edilmiş doğal laktik asit sıvısının, laktik asit bakterileri ile yonca silajı kalitesine etkisi
Lisans
1993 - 2000
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
VETERİNER FAKÜLTESİ/
Tez Adı: ---
Lisans
2013 - 2017
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
İKTİSAT FAKÜLTESİ/ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ/ULUSLARARASI İLİŞKİLER PR. (AÇIKÖĞRETİM)/
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri Temel Alanı
Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
- 2020 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- VETERİNER FAKÜLTESİ / ZOOTEKNİ VE HAYVAN BESLEME BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
Yönetimsel Görev bilgisi bulunamadı.
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.
Dersler
VERİLEN DERSLER
YEMLER, YEM HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ,2023-2024,Lisans (Türkçe)
GİRİŞİMCİLİK,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Çevresel Koşulların Hayvan Besleme Üzerine Etkisi,2022-2023,Doktora (Türkçe)
YEMLER, YEM HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Yemlerde Antinutrisyonel Faktörler,2022-2023,Doktora (Türkçe)
Danışmanlık,2022-2023,Doktora (Türkçe)
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ,2022-2023,Lisans (Türkçe)
HAYVAN BESLEME VE BESLENME HASTALIKLARI,2022-2023,Lisans (Türkçe)
MESLEKİ YABANCI DİL II,2022-2023,Lisans (İngilizce)
Egzotik Kuşların Beslenmesi,2022-2023,Doktora (Türkçe)
At Besleme,2022-2023,Doktora (Türkçe)
MESLEKİ PLANLAMA VE KARİYER,2022-2023,Lisans (Türkçe)
GİRİŞİMCİLİK,2022-2023,Lisans (Türkçe)
seminer,2022-2023,Doktora (Türkçe)
Uzmanlık Alanı Dersi,2022-2023,Doktora (Türkçe)
Yemlerde Antinutrisyonel Faktörler,2021-2022,Doktora (Türkçe)
Koyun Besleme,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
GİRİŞİMCİLİK,2021-2022,Lisans (Türkçe)
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Uzmanlık Alanı Dersi,2021-2022,Doktora (Türkçe)
Beslenmenin Döl Verimine Etkisi,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
Keçi Besleme,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
MESLEKİ PLANLAMA VE KARİYER,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Danışmanlık,2021-2022,Doktora (Türkçe)
MESLEKİ YABANCI DİL II,2021-2022,Lisans (İngilizce)
Egzotik Kuşların Beslenmesi,2021-2022,Doktora (Türkçe)
Koyun Besleme,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Kanatlı Hayvan Besleme,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
GİRİŞİMCİLİK,2020-2021,Lisans (Türkçe)
MESLEKİ YABANCI DİL II,2020-2021,Lisans (İngilizce)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Farklı Şekillerde Hazırlanarak Değişik Sürelerde Depolanan Liyofilize Edilmiş ve Dondurulmuş Doğal Laktik Asit Bakteri Sıvılarının Laktik Asit Bakteri Sayılarının Belirlenmesi
Dergi Adı : Kocatepe Veterinary Journal
Cilt : 17
ISSN : 1308-1594
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : The Effect of the addition of pre-fermented juice and soluble carbohydrates to alfalfa silage on silage quality
Dergi Adı : Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society
Cilt : 75
ISSN : 1792-2720
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Rye-grass-derived probiotics alleviate heat stress effects on broiler growth, health, and gut microbiota
Dergi Adı : Elsevier BV
Cilt : 119
ISSN : 0306-4565
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : THE EFFECT OF CAKE WASTE ADDITION TO ALFALFA SILAGE ON SILAGE QUALITY AND FERMENTATION PROPERTIES
Dergi Adı : DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ
Cilt : 16
ISSN : 1307-9972
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : The effect of fermented natural lactic acid bacteria liquid and water-soluble carbohydrate admixture on alfalfa (Medicago sativa L.) silage fermentation quality, in vitro digestibility and methane production
Dergi Adı : Mehmet Akif Ersoy Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
Cilt : 8
ISSN : 2148-6239
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : THE EFFECT OF LYOPHILIZED AND FROZEN NATURAL LACTIC ACID BACTERIA ON ALFALFA SILAGE QUALITY PREPARED IN DIFFERENT WAYS AND STORED FOR DIFFERENT PERIODS OF TIME
Dergi Adı : VAN VETERINARY JOURNAL
Cilt : 34
ISSN : 2149-3359
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : EFFECT OF ADDING LACTIC ACID BACTERIA TO MAIZE SILAGE ON NUTRITIVE QUALITY, FERMENTATION PROPERTIES AND IN VITRO DIGESTIBILITY
Dergi Adı : ANKARA UNİVERSITY FACULTY OF AGRICULTURE
Cilt :
ISSN : 1300-7580
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : The Effects of Hot Pepper Seeds Added to the Diet in Quails on the Morphology of the Oviduct and Ovary
Dergi Adı : Adnan Menderes University
Cilt : 12
ISSN : 2146-7269
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : EVALUATION OF THE USAGE OF WAFER WASTE AS AN EASILY SOLUBLE CARBOHYDRATE SOURCE IN ALFALFA SILAGE
Dergi Adı : HARRAN ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ
Cilt : 12
ISSN : 2146-7188
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : EFFECT OF THE ADDITION OF PRE-FERMENTED JUICE AND SOLUBLE CARBOHYDRATES TO ALFALFA SILAGE ON SILAGE QUALITY
Dergi Adı : JOURNAL OF THE HELLENIC VETERINARY MEDICAL SOCIETY
Cilt :
ISSN : 1792-2720
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : EFFECT OF ALMOND (PRUNUS DULCIS) HULL ADDITION TO CORN SILAGE ON SILAGE QUALITY, SILAGE FERMENTATION PROPERTIES AND IN VITRO DIGESTIBILITY
Dergi Adı : MEDYCYNA WETERYNARYJNA - REDAKCJA
Cilt : 79
ISSN : 0025-8628
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Effect of Almond (Prunus Dulcis) Hull Addition to Alfalfa Silage on Silage Quality and In Vitro Digestibility
Dergi Adı : ERCİYES ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ
Cilt : 20
ISSN : 1304-7280
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : THE EFFECT OF THE ADDITION OF FERMENTED NATURAL LACTIC ACID BACTERIAL LIQUID AND SOME LACTIC ACID BACTERIAL INOCULANTS ON ALFALFA SILAGE QUALITY, IN VITRO DIGESTIBILITY AND GAS PRODUCTION
Dergi Adı : ANKARA UNİVERSITY FACULTY OF AGRICULTURE
Cilt :
ISSN : 1300-7580
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : THE AMOUNT OF LACTIC ACİD BACTERIA IN FERMENTED NATURAL LACTIC ACID BACTERIA LIQUIDS PREPARED WITH VARYING SUCROSE INCLUSION AT DIFFERENT INCUBATION PERIODS
Dergi Adı : MEDYCYNA WETERYNARYJNA - REDAKCJA
Cilt : 78
ISSN : 0025-8628
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : THE EFFECT OF VARIOUS ADDITIVES ADDITION TO BARLEY-VETCH MIXTURES ON SILAGE QUALITY CHARACTERISTICS AND IN VITRO DIGESTIBILITY
Dergi Adı : ISPEC TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ
Cilt : 6
ISSN : 2717-7238
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : EFFECTS OF DIFFERENT SILAGE ADDITIVES ON SILAGE QUALITY OF GRAMINEAE FORAGE MIXTURES
Dergi Adı : MAS JAPS
Cilt : 7
ISSN : 2757-5675
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : SICAKLIK STRESİNDEKİ BILDIRCINLARDA PROBİYOTİK AMAÇLI FERMENTE EDİLMİŞ LAKTİK ASİT BAKTERİ UYGULAMASININ OVİDUKT VE OVARYUM MORFOLOJİSİNE ETKİLERİ
Dergi Adı : ETLİK VETERİNER MİKROBİYOLOJİ DERGİSİ
Cilt : 33
ISSN : 1016-3573
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : FARKLI SEVİYELERDE PAMUK TOHUMU KÜSPESİ VE ARPA İLAVE EDİLEREK HAZIRLANAN MISIR SİLAJLARININ KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ
Dergi Adı : HARRAN ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKULTESİ DERGİSİ
Cilt : 8
ISSN : 2146-7188
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : THE EFFECT OF FERMENTED LACTİC ACİD JUICE PREPARED WITH DIFFERENT LEVELS OF SUCROSE AND INCUBATION TIMES ON THE ALFALFA SİLAGE QUALİTY
Dergi Adı : HARRAN ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKULTESİ DERGİSİ
Cilt : 8
ISSN : 2146-7188
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : AN INVESTIGATION ON THE EFFECT OF ADDING DIFFERENT LEVELS OF MOLASSES ON THE SILAGE QUALITY OF PISTACHIO (PISTACHIO VERA) BY PRODUCT AND WHEAT STRAW MIXTURE SILAGES
Dergi Adı : IRANIAN JOURNAL OF APPLIED ANIMAL SCIENCE
Cilt : 7
ISSN : 2251-628X
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : EFFECT OF DRIED THYME PULP (TYMBRA SPICATA L. SPICATA) ON FERMANTATION QUALITY AND IN VITRO ORGANIC MATTER DIGESTIBİLITY OF MEADOW GRASS AND ALFALFA SILAGES
Dergi Adı : KAFKAS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ
Cilt :
ISSN : 1300-6045
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : THE EFFECTS OF DRIED PISTACHIO (PISTACHIO VERA L.) BY-PRODUCT ADDITION ON CORN SILAGE FERMENTATION AND IN VITRO METHANE PRODUCTION
Dergi Adı : JOURNAL OF APPLİED ANİMAL RESEARCH
Cilt : 45
ISSN : 0971-2119
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : DETECTION OF LISTERIA MONOCYTOGENES AND BRUCELLA SPP. IN A TURKISH HOME-MADE CECIL CHEESE BY REAL-TIME PCR
Dergi Adı : RESEARCH JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY
Cilt : 12
ISSN : 22784535, 09736263
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : KİMİ KABA YEMLERDE FARKLI BİTKİ YAPRAKLARININ İN VİTRO METAN ÜRETİMİ ÜZERİNE ETKİSİ
Dergi Adı : HARRAN ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ
Cilt : 3
ISSN : 2146-7188
Yayın Tarihi : 2015
Makale Adı : The Effect of the addition of pre-fermented juice and soluble carbohydrates to alfalfa silage on silage quality
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Probiotic Strategies for Mitigating Heat Stress Effects on Broiler Chicken Performance
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Rye-grass-derived probiotics alleviate heat stress effects on broiler growth, health, and gut microbiota
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : The Effects of Hot Pepper Seeds Added to the Diet in Quails on the Morphology of the Oviduct and Ovary
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : The effect of the addition of fermented natural lactic acid bacterial liquid and some lactic acid bacterial inoculants on alfalfa silage quality, in vitro digestibility and gas …
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Evaluation of the Usage of Wafer Waste as an Easily Soluble Carbohydrate Source in Alfalfa Silage
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : The effect of fermented natural lactic acid bacteria liquid and water-soluble carbohydrate admixture on alfalfa (Medicago sativa L.) silage fermentation quality, in vitro …
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Effect of almond (Prunus dulcis) hull addition to corn silage on silage quality, silage fermentation properties and in vitro digestibility
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Effect of Adding Lactic Acid Bacteria to Maize Silage on Nutritive Guality, Fermentation Properties and in Vitro Digestibility
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Effect of Almond (Prunus dulcis) Hull Addition to Alfalfa Silage on Silage Quality and In Vitro Digestibility
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : The amount of lactic acid bacteria in fermented natural lactic acid bacteria liquids prepared with varying sucrose inclusion at different incubation periods.
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Effects of probiotic application on oviduct and ovarian morphology in quails under heat stress
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Amount of lactic acid bacteria in fermented natural lactic acid bacteria liquids prepared with varying sucrose inclusion at different incubation periods
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Effects of Different Silage Additives on Silage Quality of Gramineae Forage Mixtures
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Sıcaklık stresindeki bıldırcınlarda probiyotik uygulamasının ovidukt ve ovaryum morfolojisine etkileri
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : The Effect of Various Additives Addition to Barley-Vetch Mixtures on Silage Quality Characteristics and In vitro Digestibility
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Assessing the quality of corn silage prepared by adding different levels of coton meal and barley.
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı :
Makale Adı : The effect of fermented lactic acid juice prepared with different levels of sucrose and incubation times on the alfalfa silage quality.
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Farklı Seviyelerde Pamuk Tohumu Küspesi ve Arpa İlave Edilerek Hazırlanan Mısır Silajlarının Kalitelerinin Belirlenmesi
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Farklı Sükroz Seviyeleri ve İnkubasyon Sürelerinde Hazırlanan Fermente Edilmiş Doğal Laktik Asit Sıvısının Yonca Silajı Kalitesine Etkisi
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı :
Makale Adı : An Investigation on the Effect of Adding Different Levels of Molasses on the Silage Quality of Pistachio (Pistachio vera) by Product and Wheat Straw Mixture Silages
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Effect of dried thyme pulp (Tymbra Spicata L. spicata) on fermantation quality and in vitro organic matter digestibility of meadow grass and alfalfa silages
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 7
Makale Adı : Detection of Listeria monocytogenes and Brucella spp. in a Turkish home-made cecil cheese by real-time PCR
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Effect of dried Thyme pulp (Tymbra spicata L. spicata) on fermantation quality and in vitro organic matter digestibility of meadow grass and alfalfa silages.
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 10
Makale Adı : The effects of dried pistachio (Pistachio vera L.) by-product addition on corn silage fermentation and in vitro methane production
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 27
Makale Adı : Farklı sukroz seviyeleri ve inkubasyon sürelerinde hazırlanan fermente edilmiş doğal laktik asit sıvısının, laktik asit bakterileri ile yonca silajı kalitesine etkisi/The …
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Kimi kaba yemlerde farklı bitki yapraklarının in vitro metan üretimi üzerine etkisi
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 17
Makale Adı : Farklı sukroz seviyeleri ve inkubasyon sürelerinde hazırlanan fermente edilmiş doğal laktik asit sıvısının, laktik asit bakterileri ile yonca silajı kalitesine etkisi
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Determination of Lactic Acid Bacterial Numbers of Lyophilized or Frozen Natural Lactic Acid Bacterial Liquids Prepared with Different Methods and Stored for Different Times
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Effect of adding lactic acid bacteria to maize silage on nutritive quality, fermentation properties and in vitro digestibility
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : The Effect of Lyophilized and Frozen Natural Lactic Acid Bacteria on Alfalfa Silage Quality Prepared in Different Ways and Stored for Different Periods of Time
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı :
Yayın Tarihi :
Atıf Sayısı :
Makale Adı : The effect of cake waste addition to alfalfa silage on silage quality and fermentation properties
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (WOS) : 10
Makale Adı : Effect of the addition of pre-fermented juice and soluble carbohydrates to alfalfa silage on silage quality
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : JOURNAL OF THE HELLENIC VETERINARY MEDICAL SOCIETYarrow_drop_down
Makale Adı : Rye-grass-derived probiotics alleviate heat stress effects on broiler growth, health, and gut microbiota
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : JOURNAL OF THERMAL BIOLOGY
Makale Adı : Effect of almond (Prunus dulcis) hull addition to corn silage on silage quality, silage fermentation properties and in vitro digestibility
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : MEDYCYNA WETERYNARYJNA-VETERINARY MEDICINE-SCIENCE AND PRACTICE
Makale Adı : Effect of Adding Lactic Acid Bacteria to Maize Silage on Nutritive Guality, Fermentation Properties and in Vitro Digestibility
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
Makale Adı : The Effect of the Addition of Fermented Natural Lactic Acid Bacterial Liquid and Some Lactic Acid Bacterial Inoculants on Alfalfa Silage Quality, In Vitro Digestibility and Gas Production
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
Makale Adı : The amount of lactic acid bacteria in fermented natural lactic acid bacteria liquids prepared with varying sucrose inclusion at different incubation periods
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : MEDYCYNA WETERYNARYJNA-VETERINARY MEDICINE-SCIENCE AND PRACTICE
Makale Adı : Effect of Dried Thyme Pulp (Tymbra Spicata L-spicata) on Fermantation Quality and In Vitro Organic Matter Digestibility of Meadow Grass and Alfalfa Silages
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 3
Yayın Yeri : KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
Makale Adı : Detection of Listeria monocytogenes and Brucella spp. in a Turkish home-made cecil cheese by real-time PCR
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : RESEARCH JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY
Makale Adı : An Investigation on the Effect of Adding Different Levels of Molasses on the Silage Quality of Pistachio (Pistachio vera) by Product and Wheat Straw Mixture Silages
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : IRANIAN JOURNAL OF APPLIED ANIMAL SCIENCE
Makale Adı : The effects of dried pistachio (Pistachio vera L.) by-product addition on corn silage fermentation and in vitro methane production
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 15
Yayın Yeri : JOURNAL OF APPLIED ANIMAL RESEARCH
Bildiri Adı : Sıcaklık Stresi Maruz Kalan Etlik Piliçlerde Sıvı Ve Liyofilize Formdaki Probiyetiklerin Çekum Ph, Laktik Asit, Asetik Asit Ve Propyonik Asit Üzerindeki Etkileri
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : HATİPOĞLU DURMUŞ, ŞENTÜRK GÖKTUĞ, AYDIN SADIK SERKAN, KIRAR Nurcan
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 14.10.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :15.10.2023
Basım Tarihi :19.10.2023
Bildiri Adı : MISIR SİLAJINDA GOFRET ATIĞININ KATKI MADDESİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AYDIN SADIK SERKAN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 02.04.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :04.04.2023
Basım Tarihi :25.04.2023
Bildiri Adı : MISIR SİLAJINA GOFRET ATIĞI İLAVESİNİN SİLAJ FERMANTASYON ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AYDIN SADIK SERKAN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.04.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :19.04.2023
Basım Tarihi :24.04.2023
Bildiri Adı : Kanatlı Hayvan Beslemede Probiyotik Kullanımı ve Etki Mekanizması
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AYDIN SADIK SERKAN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.02.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :28.02.2023
Basım Tarihi :20.03.2023
Bildiri Adı : KANATLI HAYVAN BESLEMEDE PROBİYOTİK KULLANIMI VE ETKİ MEKANİZMASI
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AYDIN SADIK SERKAN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.02.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :28.02.2023
Basım Tarihi :20.03.2023
Bildiri Adı : KANATLI HAYVAN BESLEMEDE PROBİYOTİK KULLANIMI İLE İLGİLİ YAPILMIŞ ÇALIŞMALAR
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AYDIN SADIK SERKAN, İş Fatma
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.02.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :28.02.2023
Basım Tarihi :20.03.2023
Bildiri Adı : Kanatlı Hayvan Beslemede Probiyotik Kullanımı İle İlgili Yapılmış Çalışmalar
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AYDIN SADIK SERKAN, İş Fatma
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.02.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :20.03.2023
Bildiri Adı : EFFECTS of PROBIOTIC FERMENTED LACTIC ASID BACTERIA APPLICATION on OVIDUCT and OVARIAN MORPHOLOGY in QUAILS UNDER HEAT STRESS
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ÖZGE, AYDIN SADIK SERKAN, KORKMAZ DENİZ, KORKMAZ ÖMER
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Veterinerlik Doğum ve Jinekolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.06.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :26.06.2022
Basım Tarihi :01.08.2022
Bildiri Adı : DİGİTAL MEASUREMENT OF MORPHOLOGİCAL EFFECTS OF HEAT STRESS ON OVARY AND OVİDUCT İN QUAİLS.
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ÖZGE, AYDIN SADIK SERKAN, KORKMAZ DENİZ, DEMİRCİOĞLU İSMAİL, KIRAR NURCAN, TOP ŞERMİN, ÖZDEN FATMA, EMRE BİRTEN, TEKÇE ALİ, KORKMAZ ÖMER
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Veterinerlik Doğum ve Jinekolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 23.04.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :24.04.2022
Basım Tarihi :10.05.2022
Bildiri Adı : Digital Measurement of Morphological Effects of Heat Stress on Ovary and Oviduct in Quails.
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ÖZGE, AYDIN SADIK SERKAN, KORKMAZ DENİZ, DEMİRCİOĞLU İSMAİL, KIRAR NURCAN, TOP ŞERMİN, ÖZDEN FATMA, EMRE BİRTEN, TEKÇE ALİ, KORKMAZ ÖMER
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Veterinerlik Doğum ve Jinekolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 23.04.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :24.04.2022
Basım Tarihi :10.05.2022
Bildiri Adı : KANATLI HAYVANLARDA PROBİYOTİK KULLANIMININ BESİ PERFORMANSI VE GENETİK ÖZELLİKLERE ETKİSİ ÜZERİNE YAPILAN ÇALIŞMALAR
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Pınarbaşı Ayşe, KIRAR Nurcan, Durgun Özlem, AYDIN SADIK SERKAN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.04.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :19.04.2022
Bildiri Adı : DETERMINATION OF SOME YIELD AND FORAGE QUALITY TRAITS OF SILAGE CORN VARIETIES IN WARM CLIMATE CONDITIONS
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : TAŞ TİMUÇİN, AYDIN SADIK SERKAN
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.01.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :05.01.2021
Basım Tarihi :20.01.2021
Bildiri Adı : THE STATE OF SILAGE CORN IN OUR COUNTRY AND THE IMPORTANCE OF SILAGE CORN IN SHEEP NUTRITION
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : TAŞ TİMUÇİN, AYDIN SADIK SERKAN
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.12.2020
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.12.2020
Basım Tarihi :18.12.2020
Bildiri Adı : INVESTIGATION OF THE MICROBIAL AND FERMENTATION VALUES OF FERMENTED LIQUID PREPARED FROM PURSLANE (Portulaca oleracea L.) PLANT AS A MICROBIAL SILAGE
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AYDIN SADIK SERKAN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.02.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :09.02.2024
Basım Tarihi :26.02.2004
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 4
Kitap Adı : HEALTH AND ENVIRONMENT IN VETERINARY MEDICINE
Yazar Adı : AYDIN SADIK SERKAN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları
Yayın Evi : İKSAD Publishing House
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-625-367-200-3
Basım Türü :Elektronik
YIL :2023
Kitap Adı : HEALTH AND LIFE WITH DIFFERENT ASPECTS
Yazar Adı : AYDIN SADIK SERKAN, KIRAR Nurcan
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları
Yayın Evi : Iksad Publications
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-625-367-616-2
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2023
Kitap Adı : TARIMSAL GELİŞMELER
Yazar Adı : AYDIN SADIK SERKAN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları
Yayın Evi : İKSAD Publishing House
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-7636-51-3
Basım Türü :Elektronik
YIL :2021
Kitap Adı : INNOVATIVE APPROACHES IN MEADOW-RANGELAND AND FORAGE CROPS
Yazar Adı : TAŞ TİMUÇİN, AYDIN SADIK SERKAN
Alan Bilgisi :Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı>Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı>Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller
Yayın Evi : İKSAD Publishing House
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-625-7687-41-6
Basım Türü :Elektronik
YIL :2020
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 11
Proje Adı: Şanlıurfa Koşullarında Pamuk Ekiminde Ara Ürün Olarak Yetiştirilen Bazı Arpa Çeşitlerinin Silaj Kalitesi, İvesi Koyunlarında Süt Verimi ve Süt Kalitesi Üzerine Etkisinin Araştırılması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Hayvansal Ürünlerin ve Besin Değerinin Artırılmasına Yönelik Hayvan Besleme Çalışmaları
Proje Konum : Danışman
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2023-10-23 13:27:38
Proje Adı: ŞANLIURFA KOŞULLARINDA PAMUK EKİMİNDE ARA ÜRÜN OLARAK YETİŞTİRİLEN BAZI ARPA ÇEŞİTLERİNİN SİLAJ KALİTESİ, İVESİ KOYUNLARINDA SÜT VERİMİ VE SÜT KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : HAYVANSAL ÜRÜNLERİN VE BESİN DEĞERİNİN ARTIRILMASINA YÖNELİK HAYVAN BESLEME ÇALIŞMALARI
Proje Konum : Danışman
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2023-10-24 09:01:42
Proje Adı: Sıcaklık Stresine Maruz Kalan Etlik Piliçlerde Probiyotik Olarak Sıvı ve Liyofilize Formda Fermente Edilmiş Doğal Laktik Asit Bakterisi (S-LAB ve Li-LAB) Kullanımının Bazı Hormon Düzeyleri Üzerine Etkinliğinin Araştırılması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Sıcaklık Stresine Maruz Kalan Etlik Piliçlerde Probiyotik Olarak Sıvı ve Liyofilize Formda Fermente Edilmiş Doğal Laktik Asit Bakterisi (S-LAB ve Li-LAB) Kullanımının Bazı Hormon Düzeyleri Üzerine Etkinliğinin Araştırılması
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-27 08:53:31
Proje Adı: SICAKLIK STRESİNE MARUZ KALAN ETLİK PİLİÇLERDE PROBİYOTİK OLARAK SIVI VE LİYOFİLİZE FORMDA FERMENTE EDİLMİŞ DOĞAL LAKTİK ASİT BAKTERİSİ (S-LAB VE Lİ-LAB) KULLANIMININ BAZI HORMON DÜZEYLERİ ÜZERİNE ETKİNLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI
Bitiş Tarihi : 18.03.2024
Proje Konusu : SICAKLIK STRESİNE MARUZ KALAN ETLİK PİLİÇLERDE PROBİYOTİK OLARAK SIVI VE LİYOFİLİZE FORMDA FERMENTE EDİLMİŞ DOĞAL LAKTİK ASİT BAKTERİSİ (S-LAB VE Lİ-LAB) KULLANIMININ BAZI HORMON DÜZEYLERİ ÜZERİNE ETKİNLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-03-18 10:45:20
Proje Adı: KRONİK SICAK STRESİNE MARUZ BIRAKILAN BILDIRCINLARDA (COTURNİX COTURNİX JAPONİCA) PROBİYOTİKLERİN BURSA FABRİCİUS VE TİMUS ÜZERİNE ETKİLERİ
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-13 10:44:37
Proje Adı: Kronik Sıcak Stresine Maruz Bırakılan Bıldırcınlarda (Coturnix coturnix japonica) Probiyotiklerin Bursa Fabricius ve Timus Üzerine Etkileri
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-06 13:01:11
Proje Adı: KRONİK SICAK STRESİNE MARUZ BIRAKILAN BROYLER TAVUKLARDA TİCARİ VE DOĞAL PROBİYOTİKLERİN İNCE BARSAK EPİTELİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Bitiş Tarihi : 20.09.2023
Proje Konusu : Bu çalışmada, sıcak stresi altındaki broyler tavuklara içme suyu ile verilen ticari ve doğal probiyotiklerin barsak epiteli üzerine etkisinin karşılaştırılması amaçlanmıştır. Bu amaçla 240 adet Ross 308 broyler civciv kullanılacaktır. Çalışmada kullanılacak olan 1 günlük civcivler altı gruba ayrılacaktır (Her bir grupta bulunan 40 civcivden rastgele 10 tanesi çalışmaya dahil edilecektir). Birinci grup 22±2 oC' de normal şartlar altında (NŞA) tutulan kontrol grubu, ikinci grup NŞA ticari probiyotik verilen grup, üçüncü grup NŞA früktozdan hazırlanan taze sıvı probiyotik verilen grup, dördüncü grup 35-36 oC' de (5-6 saat/gün) sıcak stresi uygulanmış olan sıcak kontrol grubu, beşinci grup sıcak stresi uygulanmış ve früktozdan hazırlanan taze sıvı probiyotik verilen grup ve altıncı grup sıcak stresi uygulanmış ve ticari probiyotikle beslenmiş gruptur. 42. günde tüm gruplardan doku örnekleri (duodenum, jejunum ve ileum) alınacaktır. Alınacak barsak örneklerinin bir kısmı %10 nötral formalin'de tespit edilirken bir kısmı da diğer analizler için sıvı azotta saklanacaktır. Barsak örneklerine Anti-Caspase 9, Anti-Caspase 3, Anti-Caspase 8, TUNEL, anti-TNFα ve anti-IL-6 primer antikorları uygulanarak hücresel hasar ve HSP70, HSP90 ve HSP60 proteinlerine bakılarak sıcak şok protein değerleri ortaya konmaya çalışılacaktır. Histolojik incelemeler için ise dokulara Masson's trikrom boyası yapılacaktır. Yapılacak olan çalışma ile sıcak stresi altındaki broyler tavuklara verilen, probiyotik amaçlı olarak kullanılan, ticari ve fermente edilmiş doğal laktik asit bakterisinin (LAB) barsak epiteli üzerindeki etkileri karşılaştırmalı olarak ortaya konulacaktır.
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-13 10:41:37
Proje Adı: Kronik sıcak stresine maruz bırakılan Broyler tavuklarda ticari ve doğal probiyotiklerin ince barsak epiteli üzerine etkileri
Bitiş Tarihi : 20.09.2023
Proje Konusu : Bu çalışmada, sıcak stresi altındaki broyler tavuklara içme suyu ile verilen ticari ve doğal probiyotiklerin barsak epiteli üzerine etkisinin karşılaştırılması amaçlanmıştır. Bu amaçla 240 adet Ross 308 broyler civciv kullanılacaktır. Çalışmada kullanılacak olan 1 günlük civcivler altı gruba ayrılacaktır (Her bir grupta bulunan 40 civcivden rastgele 10 tanesi çalışmaya dahil edilecektir). Birinci grup 22±2 oC' de normal şartlar altında (NŞA) tutulan kontrol grubu, ikinci grup NŞA ticari probiyotik verilen grup, üçüncü grup NŞA früktozdan hazırlanan taze sıvı probiyotik verilen grup, dördüncü grup 35-36 oC' de (5-6 saat/gün) sıcak stresi uygulanmış olan sıcak kontrol grubu, beşinci grup sıcak stresi uygulanmış ve früktozdan hazırlanan taze sıvı probiyotik verilen grup ve altıncı grup sıcak stresi uygulanmış ve ticari probiyotikle beslenmiş gruptur. 42. günde tüm gruplardan doku örnekleri (duodenum, jejunum ve ileum) alınacaktır. Alınacak barsak örneklerinin bir kısmı %10 nötral formalin'de tespit edilirken bir kısmı da diğer analizler için sıvı azotta saklanacaktır. Barsak örneklerine Anti-Caspase 9, Anti-Caspase 3, Anti-Caspase 8, TUNEL, anti-TNFα ve anti-IL-6 primer antikorları uygulanarak hücresel hasar ve HSP70, HSP90 ve HSP60 proteinlerine bakılarak sıcak şok protein değerleri ortaya konmaya çalışılacaktır. Histolojik incelemeler için ise dokulara Masson's trikrom boyası yapılacaktır. Yapılacak olan çalışma ile sıcak stresi altındaki broyler tavuklara verilen, probiyotik amaçlı olarak kullanılan, ticari ve fermente edilmiş doğal laktik asit bakterisinin (LAB) barsak epiteli üzerindeki etkileri karşılaştırmalı olarak ortaya konulacaktır.
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-03 15:10:54
Proje Adı: Etlik Piliçlerde Probiyotik Olarak Sıvı ve Liyofilize Formda Fermente Edilmiş Doğal Laktik Asit Bakterisi Kullanımının Besi Performansı, Et Kalite Parametreleri, Kan Parametreleri ile Bağırsak Mikroflorası Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Bu proje kapsamında etlik piliçlerde probiyotik olarak fermente edilmiş doğal laktik asit bakteri sıvılarının kullanımının besi performansı, et kalite parametreleri, kan parametreleri, bağırsak mikroflorası ve antikor titresi üzerine etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır.Proje kapsamında önceki çalışmalarımızın sonuçları ışığında probiyotik amacıyla sıvı ve liyofilize olarak kullanılacak fermente edilmiş doğal laktik asit bakteri (LAB) sıvılarının hazırlanmasında %3 sükroz katkılı ve 5 gün inkubasyona bırakılarak elde edilen bitki-sıvı karışımı tercih edilecektir. İnkübasyon sonrasında sıvı olarak kullanılacak fermente edilmiş laktik asit bakteri (LAB) sıvıları, kullanım süreleri boyunca bakterilerin çoğalamadıkları ancak yaşamlarını devam ettirdikleri (0 ile +4oC) buzdolabının soğutucu bölme sıcaklıklarında muhafaza edilecektir. Liyofilize formda kullanılacak LAB sıvılarına dondurularak kurutma işlemi uygulandığından depolama ve kullanım sürekliliği oluşturulmuş olacaktır. Çalışmanın hayvan denemesi aşamasında 200 adet günlük broiler civciv (Ross 308) kullanılacaktır. Deneme her biri 50 adet civciv içeren kontrol, Fermente edilmiş doğal LAB (taze-sıvı) ,liyofilize edilmiş doğal LAB ve ticari probiyotik toplam 4 grup her bir grupta 5 alt grup ve her alt grupta da 10 civciv olacak şekilde yürütülecektir. Deneme süresince civcivlere 1. günden 21. güne kadar broiler başlangıç yemi, 22. günden kesim gününe (42. gün) kadar broiler büyütme yemi ve adlibitum içme suyu verilecektir. Çalışmada kullanılacak ticari probiyotik düzeyi üretici firmanın önerdiği düzeyde içme suyuna ilave edilecek, sıvı ve liyolifilize formda hazırlanan fermente edilmiş doğal LAB katkısı da aynı düzeyde içme suyuna ilave edilerek kullanılacaktır. Hayvanların canlı ağırlıkları haftalık olarak tartımla belirlenecektir. Canlı ağırlık kazancı, yem tüketimleri ve yemden yararlanma oranları her hafta yapılan ölçüm veya hesaplamalarla belirlenecektir. Çalışmanın 42. gününde tüm hayvanlar tartılarak ...
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2021-11-01 20:17:17
Proje Adı: ETLİK PİLİÇLERDE PROBİYOTİK OLARAK SIVI VE LİYOFİLİZE FORMDA FERMENTE EDİLMİŞ DOĞAL LAKTİK ASİT BAKTERİSİ KULLANIMININ BESİ PERFORMANSI, ET KALİTE PARAMETRELERİ, KAN PARAMETRELERİ İLE BAĞIRSAK MİKROFLORASI ÜZERİNE ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
Bitiş Tarihi : 15.08.2022
Proje Konusu : Bu proje kapsamında etlik piliçlerde probiyotik olarak fermente edilmiş doğal laktik asit bakteri sıvılarının kullanımının besi performansı, et kalite parametreleri, kan parametreleri, bağırsak mikroflorası ve antikor titresi üzerine etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır.Proje kapsamında önceki çalışmalarımızın sonuçları ışığında probiyotik amacıyla sıvı ve liyofilize olarak kullanılacak fermente edilmiş doğal laktik asit bakteri (LAB) sıvılarının hazırlanmasında %3 sükroz katkılı ve 5 gün inkubasyona bırakılarak elde edilen bitki-sıvı karışımı tercih edilecektir. İnkübasyon sonrasında sıvı olarak kullanılacak fermente edilmiş laktik asit bakteri (LAB) sıvıları, kullanım süreleri boyunca bakterilerin çoğalamadıkları ancak yaşamlarını devam ettirdikleri (0 ile +4oC) buzdolabının soğutucu bölme sıcaklıklarında muhafaza edilecektir. Liyofilize formda kullanılacak LAB sıvılarına dondurularak kurutma işlemi uygulandığından depolama ve kullanım sürekliliği oluşturulmuş olacaktır. Çalışmanın hayvan denemesi aşamasında 200 adet günlük broiler civciv (Ross 308) kullanılacaktır. Deneme her biri 50 adet civciv içeren kontrol, Fermente edilmiş doğal LAB (taze-sıvı) ,liyofilize edilmiş doğal LAB ve ticari probiyotik toplam 4 grup her bir grupta 5 alt grup ve her alt grupta da 10 civciv olacak şekilde yürütülecektir. Deneme süresince civcivlere 1. günden 21. güne kadar broiler başlangıç yemi, 22. günden kesim gününe (42. gün) kadar broiler büyütme yemi ve adlibitum içme suyu verilecektir. Çalışmada kullanılacak ticari probiyotik düzeyi üretici firmanın önerdiği düzeyde içme suyuna ilave edilecek, sıvı ve liyolifilize formda hazırlanan fermente edilmiş doğal LAB katkısı da aynı düzeyde içme suyuna ilave edilerek kullanılacaktır. Hayvanların canlı ağırlıkları haftalık olarak tartımla belirlenecektir. Canlı ağırlık kazancı, yem tüketimleri ve yemden yararlanma oranları her hafta yapılan ölçüm veya hesaplamalarla belirlenecektir. Çalışmanın 42. gününde tüm hayvanlar tartılarak ...
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-04-02 08:24:59
Proje Adı: Liyofilize edilmiş ve Dondurulmuş Doğal Laktik Asit Bakteri Sıvılarının, Laktik Asit Bakteri Sayısı ve Yonca Silajı Kalitesi Üzerine Etkisi
Bitiş Tarihi : 26.01.2020
Proje Konusu : -
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-25 14:53:21
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (HÜBAP) : 5
Proje Adı: Sıcaklık Stresine Maruz Kalan Etlik Piliçlerde Probiyotik Olarak Sıvı ve Liyofilize Formda Fermente Edilmiş Doğal Laktik Asit Bakterisi (S-LAB ve Li-LAB) Kullanımının Bazı Hormon Düzeyleri Üzerine Etkinliğinin Araştırılması
Bitiş Tarihi : 2024-03-26
Tamamlandı Tarihi : 2024-03-18
Proje Bilim Dalı : Sağlık Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Sadık Serkan AYDIN, Durmuş HATİPOĞLU, Nurcan KIRAR, Göktuğ ŞENTÜRK, Muhammed DEMİRCİOĞLU
Anahtar Kelimeler : Broyler, Hormon Probiyotik, Sıcaklık stresi
Proje Adı: Kronik Sıcak Stresine Maruz Bırakılan Bıldırcınlarda (Coturnix coturnix japonica) Probiyotiklerin Bursa Fabricius ve Timus Üzerine Etkileri
Bitiş Tarihi : 2024-07-24
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Sağlık Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : İsmail Şah HAREM, Deniz KORKMAZ, İsmail DEMİRCİOĞLU, Sadık Serkan AYDIN, Nurcan KIRAR
Anahtar Kelimeler : Lenfosit, bıldırcın, probiyotik, sıcak stresi.
Proje Adı: Kronik sıcak stresine maruz bırakılan Broyler tavuklarda ticari ve doğal probiyotiklerin ince barsak epiteli üzerine etkileri
Bitiş Tarihi : 2024-02-15
Tamamlandı Tarihi : 2023-09-20
Proje Bilim Dalı : Sağlık Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Deniz KORKMAZ, Şadiye KUM, Nihat YUMUŞAK, İsmail Şah HAREM, İsmail DEMİRCİOĞLU, Sadık Serkan AYDIN, Sevil Erdenliğ GÜRBİLEK
Anahtar Kelimeler : Apoptosis, broyler tavuk, sıcak stresi, probiyotik
Proje Adı: Etlik Piliçlerde Probiyotik Olarak Sıvı ve Liyofilize Formda Fermente Edilmiş Doğal Laktik Asit Bakterisi Kullanımının Besi Performansı, Et Kalite Parametreleri, Kan Parametreleri ile Bağırsak Mikroflorası Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Bitiş Tarihi : 2022-07-28
Tamamlandı Tarihi : 2022-08-15
Proje Bilim Dalı : Sağlık Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Sadık Serkan AYDIN, Nihat DENEK, Ayfer GÜLLÜ YÜCETEPE, Gülçin BAYTUR, Şermin TOP, Nurcan KIRAR, Mehmet AVCI
Anahtar Kelimeler : Etlik piliç, Probiyotik, Laktik Asit Bakterisi
Proje Adı: Liyofilize edilmiş ve Dondurulmuş Doğal Laktik Asit Bakteri Sıvılarının, Laktik Asit Bakteri Sayısı ve Yonca Silajı Kalitesi Üzerine Etkisi
Bitiş Tarihi : 2020-01-26
Tamamlandı Tarihi : 2019-06-25
Proje Bilim Dalı : Sağlık Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Nihat DENEK, Sadık Serkan AYDIN
Anahtar Kelimeler : Laktik asit bakterisi, Silaj, Yonca
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Sağlık Bilimleri Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Güncelleme Tarihi : 2020-08-27 08:49:01