YÖKSİS Son Veri Güncelleme Tarihi :
12.11.2024 04:47:17
Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.11.2024 01:13:38
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.09.2024 18:39:07
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.11.2024 21:48:05
Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.11.2024 01:13:38
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.09.2024 18:39:07
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.11.2024 21:48:05
Kişisel Bilgiler
ARŞ. GÖR. NACİYE ÜNVER
- E-posta: unver.naciye@harran.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 1581
- Bağlı Birimi : Gıda Bilimleri
- Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/unver.naciye
YÖKSİS Veri Girişi İçin Tıklayınız.
Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2018 - 2022
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: ---
Yüksek Lisans
2016 - 2018
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: ---
Lisans
2009 - 2014
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
- 2016 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
Yönetimsel Görev bilgisi bulunamadı.
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.
Dersler
VERİLEN DERSLER
Verilen ders bilgisi bulunamadı.
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Investigation of the possibilities of using oleaster fruit flour in the production of low-fat- low-cholesterol mayonnaise
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE, ÇELİK ŞERAFETTİN, Sayar Sema, Ergün Berfin, YAKAR YASİN
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 27
ISSN : 2587-1358
Yayın Tarihi : 2023
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 27
ISSN : 2587-1358
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Effect of Antioxidant-Enriched Microcrystalline Cellulose from Almond Residue on Physicochemical and Textural Characteristics of Mayonnaise
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE, ÇELİK ŞERAFETTİN
Dergi Adı : Grasas y Aceites
Cilt :
ISSN : 0017-3495
Yayın Tarihi : 2023
Dergi Adı : Grasas y Aceites
Cilt :
ISSN : 0017-3495
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Optimization of the basic formulation of traditional molasses cream using D-optimal mixture design based on textural characteristics
Yazar Bilgisi : ÇELİK ŞERAFETTİN, ÜNVER NACİYE, KAZAN DUYGU
Dergi Adı : Indian Journal of Traditional Knowledge
Cilt :
ISSN : 0972-5938
Yayın Tarihi : 2023
Dergi Adı : Indian Journal of Traditional Knowledge
Cilt :
ISSN : 0972-5938
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : OPTIMIZATION OF ULTRASOUND-ASSISTED EXTRACTION OF OLIVE LEAF (var. HALHALI) EXTRACTS
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE, ÇELİK ŞERAFETTİN
Dergi Adı : Hacettepe Journal of Biology and Chemistry
Cilt :
ISSN : 1303-5002
Yayın Tarihi : 2022
Dergi Adı : Hacettepe Journal of Biology and Chemistry
Cilt :
ISSN : 1303-5002
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Zeytin Yaprağı İlavesinin Zeytinyağının Bazı Karakteristik Özelliklerine Etkisi
Yazar Bilgisi : ÇELİK ŞERAFETTİN, DOĞRU EMİNE, YAKAR YASİN, ÜNVER NACİYE
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 25
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2021
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 25
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Storage stability and fatty acid composition of Sanliurfa butterfat
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE, ÇELİK ŞERAFETTİN, YAKAR YASİN
Dergi Adı : Mljekarstvo
Cilt : 71
ISSN : 0026-704X
Yayın Tarihi : 2021
Dergi Adı : Mljekarstvo
Cilt : 71
ISSN : 0026-704X
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Effect of antioxidant enriched microcrystalline cellulose obtained from almond residues on the storage stability of mayonnaise
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE, ÇELİK ŞERAFETTİN
Dergi Adı : Journal of Food Processing and Preservation
Cilt : 45
ISSN : 0145-8892
Yayın Tarihi : 2021
Dergi Adı : Journal of Food Processing and Preservation
Cilt : 45
ISSN : 0145-8892
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Karacadağ Bölgesinde Üretilen Şanlıurfa Sadeyağı ile Tulum Yağının Bazı Kalite Karakteristikleri
Yazar Bilgisi : ÇELİK ŞERAFETTİN,ÜNVER NACİYE,YAKAR YASİN
Dergi Adı : KSU J. Agric Nat
Cilt : 23
ISSN : 2619-9149
Yayın Tarihi : 2020
Dergi Adı : KSU J. Agric Nat
Cilt : 23
ISSN : 2619-9149
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Keçiboynuzu pekmezi ilave edilerek üretilen meyveli yoğurdun bazı özellikleri
Yazar Bilgisi : ÇELİK ŞERAFETTİN,ÜNVER NACİYE,güç betül,ceylan pınar
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 22
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2018
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 22
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Fonksiyonel Bir Ürün: Peyniraltı Suyu İlave Edilerek Üretilen Nar Suyu İçeceği
Yazar Bilgisi : ÇELİK ŞERAFETTİN, ÜNVER NACİYE
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Cilt : 3
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2018
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Cilt : 3
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : İçme Sütü Üretiminde ESL (Extended Shelf Life) Teknolojisinin Kullanımı
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE,ÇELİK ŞERAFETTİN
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 21
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2017
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 21
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Effects of licorice on some selected properties of ice cream
Yazar Bilgisi : HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ÇELİK ŞERAFETTİN,TÜRKOĞLU HÜSEYİN,BAŞYİĞİT BÜLENT,ÜNVER NACİYE
Dergi Adı : Hacettepe Journal of Biology and Chemistry
Cilt : 45
ISSN : 1303-5002
Yayın Tarihi : 2017
Dergi Adı : Hacettepe Journal of Biology and Chemistry
Cilt : 45
ISSN : 1303-5002
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Effect of antioxidant-enriched microcrystalline cellulose from almond residue on physicochemical and textural characteristics of mayonnaise
Yazar Bilgisi : N Ünver, Ş Çelik
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Optimization of the basic formulation of traditional molasses cream using D-optimal mixture design based on textural characteristics
Yazar Bilgisi : Ş ÇELİK, N ÜNVER, D KAZAN
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Investigation of the possibilities of using oleaster fruit flour in the production of low-fat-low-cholesterol mayonnaise
Yazar Bilgisi : N ÜNVER, Ş ÇELİK, S SAYAR, B ERGÜN, Y YAKAR
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 1
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Storage stability and fatty acid composition of Sanliurfa butterfat
Yazar Bilgisi : N Ünver, Ş Çelik, Y Yakar
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 1
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Effect of antioxidant‐enriched microcrystalline cellulose obtained from almond residues on the storage stability of mayonnaise
Yazar Bilgisi : N Ünver, Ş Çelik
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 5
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 5
Makale Adı : Zeytin yaprağı ilavesinin zeytinyağının bazı karakteristik özelliklerine etkisi
Yazar Bilgisi : E DOĞRU, Ş ÇELİK, Y YAKAR, N ÜNVER
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 3
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Some Quality Charactertics of Şanlıurfa Butterfat and Leather Bag Fat Produced in Karacadağ Region
Yazar Bilgisi : YY Serafettin Celik, Naciye Ünver
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Fonksiyonel Bir Ürün: Peyniraltı Suyu İlave Edilerek Üretilen Nar Suyu İçeceği
Yazar Bilgisi : Ş ÇELİK, N ÜNVER, S TAŞPINAR, H KARLIDAĞ, E BIYIK
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Some characteristic of fruity yoghurt produced with adding carob molasses.
Yazar Bilgisi : Ș Çelik, N Ünver, B Güç, P Ceylan
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 1
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Keçiboynuzu pekmezi ilave edilerek üretilen meyveli yoğurdun bazı özellikleri
Yazar Bilgisi : Ş ÇELİK, N ÜNVER, GÜÇ Betül, P CEYLAN
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 3
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Effects of licorice on some selected properties of ice cream
Yazar Bilgisi : İ HAYOĞLU, Ş Çelik, H TURKOĞLU, B Başyiğit, N Ünver
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 2
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Application of ESL (Extended Shelf Life) technology in drinking milk production.
Yazar Bilgisi : N Ünver, Ș Çelİk
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : İçme Sütü Üretiminde ESL (Extended Shelf Life) Teknolojisinin Kullanımı
Yazar Bilgisi : N ÜNVER, Ş ÇELİK
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 11
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 11
Makale Adı : OPTIMIZATION OF ULTRASOUND-ASSISTED EXTRACTION OF OLIVE LEAF (var. HALHALI) EXTRACTS
Yazar Bilgisi : N ÜNVER, Ş ÇELİK
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı : 1
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı : 1
Bildiri Adı : Some Characteristic Properties of Traditional Butteroil Produced in Karacadağ Region of Şanlıurfa
Etkinlik Adı : International Congress on Engineering and Life Science
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE, ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Bitkisel Yağ Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :26.10.2018
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE, ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Bitkisel Yağ Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :26.10.2018
Bildiri Adı : A Traditional Product: Hiz Fat
Etkinlik Adı : International Congress on Engineering and Life Science
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE, ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Bitkisel Yağ Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :26.10.2018
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE, ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Bitkisel Yağ Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :26.10.2018
Bildiri Adı : The effect of different parameters on olive leaf extract obtained by using ultrasonic assisted extraction methods
Etkinlik Adı : 4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE,ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 02.10.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :04.10.2018
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE,ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 02.10.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :04.10.2018
Bildiri Adı : THE EFFECT OF DIFFERENT PARAMETERS ON OLIVELEAF EXTRACT OBTAINED BY USING ULTRASONICASSISTED EXTRACTION METHODS
Etkinlik Adı : 4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE,ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 02.10.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :04.10.2018
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE,ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 02.10.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :04.10.2018
Bildiri Adı : Application of response surface methodology for the extraction process of phenolic compounds
Etkinlik Adı : 4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE, ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Meyve ve Sebze Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.02.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :10.02.2018
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE, ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Meyve ve Sebze Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.02.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :10.02.2018
Bildiri Adı : PYCNOGENOL: ANTIOXIDANT ACTIVITY AND EFFECT MECHANISM
Etkinlik Adı : INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE,ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.10.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.10.2017
Basım Tarihi :12.12.2017
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE,ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.10.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.10.2017
Basım Tarihi :12.12.2017
Bildiri Adı : SESAME SEED
Etkinlik Adı : INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : Doğru Emine,ÜNVER NACİYE,ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.10.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.10.2017
Basım Tarihi :12.12.2017
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : Doğru Emine,ÜNVER NACİYE,ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.10.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.10.2017
Basım Tarihi :12.12.2017
Bildiri Adı : ULTRASOUND EXTRACTION METHOD AND USAGE IN FOOD INDUSTRY
Etkinlik Adı : INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE,Doğru Emine,ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.10.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.10.2017
Basım Tarihi :12.12.2017
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE,Doğru Emine,ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.10.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.10.2017
Basım Tarihi :12.12.2017
Bildiri Adı : SOME CHEMICAL CHARACTERSITIC OF VOLATILE OILS AND EXTRACTION TECHNIQUES TO PRODUCE THESEOILS
Etkinlik Adı : I. Intenational Congress on Medicinal and AromaticPlants: “Natural and Healthy Life”
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE,ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :10.05.2017
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE,ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :10.05.2017
Bildiri Adı : OLIVE LEAF TEA
Etkinlik Adı : I. Intenational Congress on Medicinal and AromaticPlants: “Natural and Healthy Life”
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE,ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :10.05.2017
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE,ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :10.05.2017
Bildiri Adı : ESL (Extended Shelf Life) Milk Technology
Etkinlik Adı : Uluslarası Hayvansal Gıdalar Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE, ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :13.11.2016
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÜNVER NACİYE, ÇELİK ŞERAFETTİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :13.11.2016
Bildiri Adı : Some Properties of Urfa Cheeses Sold in Şanlıurfa Province
Etkinlik Adı : Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,ÇELİKEL Aslı,ÜNVER NACİYE,SORAN ŞENOCAK Gülten
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.11.2016
Basım Tarihi :10.11.2016
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,ÇELİKEL Aslı,ÜNVER NACİYE,SORAN ŞENOCAK Gülten
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.11.2016
Basım Tarihi :10.11.2016
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 10
Proje Adı: Yandım Çavuş Ayran'nın karakteristik bazı özelliklerinin araştırılması ve üretim prosesinin iyi mühendislik uygulamaları kapsamında değerlendirilmesi.
Başlama Tarihi : 21.11.2023
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-01-15 15:16:32
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-01-15 15:16:32
Proje Adı: ZAHTER FENOLİK EKSTRAKTI VE UÇUCU YAĞININ ŞANLIURFA SADEYAĞININ OKSİDATİF STABİLİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ
Başlama Tarihi : 16.11.2023
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-01-15 15:17:16
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-01-15 15:17:16
Proje Adı: Antioksidanca Zenginleştirilmiş Mikrokristal Selülozun Antidiyabetik, Hipolipidemik ve Hipokolesterolemik Etkilerinin İncelenmesi
Başlama Tarihi : 01.01.2023
Bitiş Tarihi : 01.01.2024
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2024-09-11 15:46:32
Bitiş Tarihi : 01.01.2024
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2024-09-11 15:46:32
Proje Adı: Bazı yağlı tohum kabuklarından elde edilen antioksidanca zenginleştirilmiş mikrokristal selülozun gıda emülsiyonlarında kullanım olanaklarının araştırılması
Başlama Tarihi : 21.08.2020
Bitiş Tarihi : 21.10.2022
Proje Konusu : Selülozdan elde edilen ve amfifilik özellik gösteren nanoselülozun günümüzde yüzey aktif maddelere alternatif olarak çeşitli emülsiyonlarda kullanılabileceği konusunda yapılan araştırmalar ön plana çıkmaktadır. Selülozdan, nanofibril ve nanokristal formunda nanoselüloz elde edilmektedir. Nano formda olan bu iki ürün arasındaki temel fark, farklı üretim tekniklerinin kullanılması sonucu elde edilen son ürünün yapı ve boyutlarının farklı olmasından kaynaklanır. Nanofibril selüloz, üretiminde spesifik bir cihaz yardımıyla genellikle mekanik yöntemlerin kullanıldığı uzun fibriler yapı gösteren nanoselüloz türevi olarak bilinmektedir. Nanokristal selüloz (NS) ise kimyasal bir yöntemle selüloz yapısındaki amorf kısımların uzaklaştırılması sonucu elde edilen yüksek düzeyde kristal yapıya sahip çubuk benzeri yapı gösteren nanoselüloz türevi olarak bilinmektedir. Her iki nanoselüloz türevi üretim metodu açısından değerlendirildiğinde basit ve ucuz bir yöntemle elde edilmesi açısından NS ön plana çıkmaktadır. Son yıllarda çeşitli bitkisel atıklardan nanokristal selüloz üretimi ve çeşitli alanlarda kullanımı ile ilgili çalışma sayısında artış gözlemlenmiştir. Tarımsal atık potansiyeli yüksek olan ülkemizde bu atıkların değerlendirilmesi ile çevre kirliliği başta olmak üzere çevreye olan zararlarının en aza indirgenmesi ve aynı zamanda ülke ekonomisine katkı sağlaması hedeflenmektedir. Bazı yağlı tohumların üretiminde Dünya genelinde ilk sıralarda yer alan ülkemizde bu ürünlerin işlenmesi sonucu ortaya çıkan yağlı tohum kabuklarının değerlendirilmesi bu hedef kapsamında oldukça önem taşımaktadır. Fındık, Antep fıstığı, ceviz ve badem gibi çeşitli yağlı tohumların sert dış kabuğunun selüloz, yumuşak dış kabuğunun ise fenolik madde içeriği açısından zengin ve ucuz bir kaynak olduğu bilinmektedir. Bu projede, anılan yağlı tohumların yumuşak dış kabuğundan ekstrakte edilecek fenolik bileşiklerin, sert dış kabuğundan elde edilecek NS üzerine bağlanması ile geliştirilecek yeni gı...
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-11 10:41:59
Bitiş Tarihi : 21.10.2022
Proje Konusu : Selülozdan elde edilen ve amfifilik özellik gösteren nanoselülozun günümüzde yüzey aktif maddelere alternatif olarak çeşitli emülsiyonlarda kullanılabileceği konusunda yapılan araştırmalar ön plana çıkmaktadır. Selülozdan, nanofibril ve nanokristal formunda nanoselüloz elde edilmektedir. Nano formda olan bu iki ürün arasındaki temel fark, farklı üretim tekniklerinin kullanılması sonucu elde edilen son ürünün yapı ve boyutlarının farklı olmasından kaynaklanır. Nanofibril selüloz, üretiminde spesifik bir cihaz yardımıyla genellikle mekanik yöntemlerin kullanıldığı uzun fibriler yapı gösteren nanoselüloz türevi olarak bilinmektedir. Nanokristal selüloz (NS) ise kimyasal bir yöntemle selüloz yapısındaki amorf kısımların uzaklaştırılması sonucu elde edilen yüksek düzeyde kristal yapıya sahip çubuk benzeri yapı gösteren nanoselüloz türevi olarak bilinmektedir. Her iki nanoselüloz türevi üretim metodu açısından değerlendirildiğinde basit ve ucuz bir yöntemle elde edilmesi açısından NS ön plana çıkmaktadır. Son yıllarda çeşitli bitkisel atıklardan nanokristal selüloz üretimi ve çeşitli alanlarda kullanımı ile ilgili çalışma sayısında artış gözlemlenmiştir. Tarımsal atık potansiyeli yüksek olan ülkemizde bu atıkların değerlendirilmesi ile çevre kirliliği başta olmak üzere çevreye olan zararlarının en aza indirgenmesi ve aynı zamanda ülke ekonomisine katkı sağlaması hedeflenmektedir. Bazı yağlı tohumların üretiminde Dünya genelinde ilk sıralarda yer alan ülkemizde bu ürünlerin işlenmesi sonucu ortaya çıkan yağlı tohum kabuklarının değerlendirilmesi bu hedef kapsamında oldukça önem taşımaktadır. Fındık, Antep fıstığı, ceviz ve badem gibi çeşitli yağlı tohumların sert dış kabuğunun selüloz, yumuşak dış kabuğunun ise fenolik madde içeriği açısından zengin ve ucuz bir kaynak olduğu bilinmektedir. Bu projede, anılan yağlı tohumların yumuşak dış kabuğundan ekstrakte edilecek fenolik bileşiklerin, sert dış kabuğundan elde edilecek NS üzerine bağlanması ile geliştirilecek yeni gı...
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-11 10:41:59
Proje Adı: Endüstriyel Yeni Bir Ürün: Bademli Pekmez Kreması
Başlama Tarihi : 04.07.2018
Bitiş Tarihi : 09.02.2022
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-11 10:42:00
Bitiş Tarihi : 09.02.2022
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-11 10:42:00
Proje Adı: Geleneksel Yaprak Peynirinin Üretim Prosesinin Tespit Edilmesi ve Olgun Peynirin Gıda Güvenilirliği Bakımından Değerlendirilmesi
Başlama Tarihi : 08.05.2018
Bitiş Tarihi : 08.05.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-11 10:42:00
Bitiş Tarihi : 08.05.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-11 10:42:00
Proje Adı: Şanlıurfa ili Karacadağ bölgesinde üretilen geleneksel sadeyağı ve Hiz yağının bazı karakteristik özellikleri ile oksidatif stabilitelerinin tespit edilmesi
Başlama Tarihi : 08.12.2017
Bitiş Tarihi : 13.07.2020
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-11 10:41:59
Bitiş Tarihi : 13.07.2020
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-11 10:41:59
Proje Adı: Geleneksel Pekmez Kreması Üretimi: Endüstriyel Ar-Ge Çalışmaları
Başlama Tarihi : 24.10.2017
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : ARAŞTIRMA PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2024-01-15 15:08:06
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : ARAŞTIRMA PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2024-01-15 15:08:06
Proje Adı: Zeytin Yaprağı Ekstraktlarının: Kurutma Parametreleri, Ekstraksiyon Tipi ve Mevsimsel Açıdan Değerlendirilmesi
Başlama Tarihi : 26.05.2017
Bitiş Tarihi : 26.11.2018
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-11 10:42:00
Bitiş Tarihi : 26.11.2018
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-11 10:42:00
Proje Adı: Şanlıurfa İlinde Yetiştirilen Ayvalık Zeytininden Farklı Oranlarda Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Natürel Zeytinyağının Bazı Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
Başlama Tarihi : 26.05.2017
Bitiş Tarihi : 26.05.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-11 10:41:59
Bitiş Tarihi : 26.05.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-11 10:41:59
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (HÜBAP) : 13
Proje Adı: BİBERİYE EKSTRAKTININ SADEYAĞIN OKSİDATİF STABİLİTESİNE ETKİSİ
Başlama Tarihi : 2024-08-05
Bitiş Tarihi : 2025-08-04
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Esma TEKİN, Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler : Biberiye, sadeyağ, antioksidan, oksidatif stabilite, depolama stabilitesi
Bitiş Tarihi : 2025-08-04
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Esma TEKİN, Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler : Biberiye, sadeyağ, antioksidan, oksidatif stabilite, depolama stabilitesi
Proje Adı: ULTRASON DESTEKLİ EKSTRAKSİYON YÖNTEMİ İLE ELDE EDİLEN ANTEP FISTIĞI YUMUŞAK DIŞ KABUĞU ve ZAHTER FENOLİK EKSTRAKTLARININ ANTİDİYABETİK VE HİPOLİPİDEMİK AKTİVİTELERİNİN ARAŞTIRILMASI
Başlama Tarihi : 2024-02-12
Bitiş Tarihi : 2025-02-11
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler : Antidiyabetik, hipolipidemik, Zahter, Antep fıstığı, çözücü etkisi
Bitiş Tarihi : 2025-02-11
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler : Antidiyabetik, hipolipidemik, Zahter, Antep fıstığı, çözücü etkisi
Proje Adı: Yandım Çavuş Ayran'nın karakteristik bazı özelliklerinin araştırılması ve üretim prosesinin iyi mühendislik uygulamaları kapsamında değerlendirilmesi
Başlama Tarihi : 2024-01-04
Bitiş Tarihi : 2025-01-03
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Naciye ÜNVER, Esra DENİZ
Anahtar Kelimeler : Semizotu, acı biber, ayran, karakteristik özellikler, endüstriyel üretim
Bitiş Tarihi : 2025-01-03
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Naciye ÜNVER, Esra DENİZ
Anahtar Kelimeler : Semizotu, acı biber, ayran, karakteristik özellikler, endüstriyel üretim
Proje Adı: ZAHTER FENOLİK EKSTRAKTI VE UÇUCU YAĞININ ŞANLIURFA SADEYAĞININ OKSİDATİF STABİLİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ
Başlama Tarihi : 2024-01-04
Bitiş Tarihi : 2024-10-03
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Berfin Zehra ERGÜN, Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler : Sadeyağ, Oksidatif Stabilite, Zahter, Depolama Stabilitesi, Antioksidan Aktivite
Bitiş Tarihi : 2024-10-03
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Berfin Zehra ERGÜN, Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler : Sadeyağ, Oksidatif Stabilite, Zahter, Depolama Stabilitesi, Antioksidan Aktivite
Proje Adı: Bazı yağlı tohum kabuklarından elde edilen antioksidanca zenginleştirilmiş mikrokristal selülozun gıda emülsiyonlarında kullanım olanaklarının araştırılması
Başlama Tarihi : 2020-08-21
Bitiş Tarihi : 2022-08-21
Tamamlandı Tarihi : 2022-10-21
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler : Pickering emülsiyon, tarımsal atıkların değerlendirilmesi, doğal antioksidanlar, gıda emülsiyonu, fenolik bileşikler.
Bitiş Tarihi : 2022-08-21
Tamamlandı Tarihi : 2022-10-21
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler : Pickering emülsiyon, tarımsal atıkların değerlendirilmesi, doğal antioksidanlar, gıda emülsiyonu, fenolik bileşikler.
Proje Adı: Endüstriyel Yeni Bir Ürün: Bademli Pekmez Kreması
Başlama Tarihi : 2018-07-04
Bitiş Tarihi : 2021-07-04
Tamamlandı Tarihi : 2022-02-09
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Naciye ÜNVER, Duygu KAZAN
Anahtar Kelimeler : Geleneksel ürünler, Üzüm pekmezi, Urfa sadeyağı, Runı sor, Pekmez kreması, Raf ömrü
Bitiş Tarihi : 2021-07-04
Tamamlandı Tarihi : 2022-02-09
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Naciye ÜNVER, Duygu KAZAN
Anahtar Kelimeler : Geleneksel ürünler, Üzüm pekmezi, Urfa sadeyağı, Runı sor, Pekmez kreması, Raf ömrü
Proje Adı: Geleneksel Yaprak Peynirinin Üretim Prosesinin Tespit Edilmesi ve Olgun Peynirin Gıda Güvenilirliği Bakımından Değerlendirilmesi
Başlama Tarihi : 2018-05-08
Bitiş Tarihi : 2019-05-08
Tamamlandı Tarihi : 2019-12-02
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Bilal KESKİN, Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler : Geleneksel yaprak peyniri, Geleneksel peynirler, Gıda güvenliği, bileşim, biyokimyasal ve mikrobiyolojik özellikler
Bitiş Tarihi : 2019-05-08
Tamamlandı Tarihi : 2019-12-02
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Bilal KESKİN, Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler : Geleneksel yaprak peyniri, Geleneksel peynirler, Gıda güvenliği, bileşim, biyokimyasal ve mikrobiyolojik özellikler
Proje Adı: Geleneksel Pekmez Kreması Üretimi: Endüstriyel Ar-Ge Çalışmaları
Başlama Tarihi : 2018-05-08
Bitiş Tarihi : 2021-05-04
Tamamlandı Tarihi : 2024-09-11
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Duygu KAZAN, Naciye ÜNVER, Yasin YAKAR, Nihat KÜÇÜK, Tuba Çevik (DEMİR), Leyla Bostancı (EROĞLU), Sümeyye KORKUT
Anahtar Kelimeler : Geleneksel ürünler, Üzüm pekmezi, Urfayağı, sadeyağ, raf ömrü, tekstür, duyusal özellikler, tüketici anketleri
Bitiş Tarihi : 2021-05-04
Tamamlandı Tarihi : 2024-09-11
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Duygu KAZAN, Naciye ÜNVER, Yasin YAKAR, Nihat KÜÇÜK, Tuba Çevik (DEMİR), Leyla Bostancı (EROĞLU), Sümeyye KORKUT
Anahtar Kelimeler : Geleneksel ürünler, Üzüm pekmezi, Urfayağı, sadeyağ, raf ömrü, tekstür, duyusal özellikler, tüketici anketleri
Proje Adı: Şanlıurfa ili Karacadağ bölgesinde üretilen geleneksel sadeyağı ve Hiz yağının bazı karakteristik özellikleri ile oksidatif stabilitelerinin tespit edilmesi
Başlama Tarihi : 2017-12-08
Bitiş Tarihi : 2019-12-08
Tamamlandı Tarihi : 2020-07-13
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Yasin YAKAR, Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler : Sadeyağ, Hiz yağı, depolama sıcaklığı, karakteristik özellikler, oksidatif stabilite
Bitiş Tarihi : 2019-12-08
Tamamlandı Tarihi : 2020-07-13
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Yasin YAKAR, Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler : Sadeyağ, Hiz yağı, depolama sıcaklığı, karakteristik özellikler, oksidatif stabilite
Proje Adı: Şanlıurfa İlinde Yetiştirilen Ayvalık Zeytininden Farklı Oranlarda Zeytin Yaprağı İlavesiyle Elde Edilen Natürel Zeytinyağının Bazı Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
Başlama Tarihi : 2017-05-26
Bitiş Tarihi : 2019-05-26
Tamamlandı Tarihi : 2019-12-27
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Emine DOĞRU, Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler : Ayvalık, Zeytin, Zeytin Yaprağı, Oksidatif Stabilite
Bitiş Tarihi : 2019-05-26
Tamamlandı Tarihi : 2019-12-27
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Emine DOĞRU, Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler : Ayvalık, Zeytin, Zeytin Yaprağı, Oksidatif Stabilite
Proje Adı: Zeytin Yaprağı Ekstraktlarının: Kurutma Parametreleri, Ekstraksiyon Tipi ve Mevsimsel Açıdan Değerlendirilmesi
Başlama Tarihi : 2017-05-26
Bitiş Tarihi : 2018-11-26
Tamamlandı Tarihi : 2018-01-10
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler : Zeytin yaprağı, fenolik bileşikler, ultrason tekniği, antioksidan kapasite
Bitiş Tarihi : 2018-11-26
Tamamlandı Tarihi : 2018-01-10
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler : Zeytin yaprağı, fenolik bileşikler, ultrason tekniği, antioksidan kapasite
Proje Adı: ESL (Extended Shelf Life) Süt Teknolojisi
Başlama Tarihi : 2016-11-28
Bitiş Tarihi :
Tamamlandı Tarihi : 2017-02-27
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler :
Bitiş Tarihi :
Tamamlandı Tarihi : 2017-02-27
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: Gıda Endüstrisinde Süper Kritik Karbondioksit Uygulamaları
Başlama Tarihi : 2016-10-07
Bitiş Tarihi :
Tamamlandı Tarihi : 2016-10-24
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler :
Bitiş Tarihi :
Tamamlandı Tarihi : 2016-10-24
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler :
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı
Bilim Alanı : Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Anahtar Kelimeler :
Yağ Teknolojisi
Gıda Kimyası
Gıda Bilimi
Güncelleme Tarihi : 2022-04-29 12:25:46
Anahtar Kelimeler :
Yağ Teknolojisi
Gıda Kimyası
Gıda Bilimi
Güncelleme Tarihi : 2022-04-29 12:25:46